DE AARDBEVING IN LORCA VAN GISTEREN

 

Dat had ik natuurlijk niet verwacht, een ongekend aantal verontruste mails met vragen over ons en de aardbeving. Daarom heb ik bij de Paparini maar meteen wat foto's van internet geplukt en ze hier neergezet. Ik heb jullie mailtjes samengepakt om te beantwoorden en verwezen naar het blog.

Natuurlijk groot nieuws op de meeste Tv-zenders, de balans is 8 doden en 167 gewonden. Lorca is hier 240 Km. vandaan en we komen er doorheen als we naar het zuiden gaan via Granada. Dat hadden we dit jaar niet op de heenweg gedaan maar hebben het wel al ingepland voor de thuisreis omdat we toch nog even in Ogijares moeten zijn.
De verschillende mogelijkheden om naar de kust te rijden hebben te maken met de autoweg, als je van Murcia uit de autoweg naar de zuidkust neemt dan is dat een tolweg met zo goed als geen verkeer. Ga je van uit Murcia via Lorca naar Granada dan zijn dat wel grote, over het algemeen, 4-baans wegen maar erg druk met vrachtverkeer. Je moet dus een keuze maken.

 

 

Als ik van huis via de boulevard naar Paparini loop is er een plaats waar altijd een grote zwerm zwaluwen boven je vliegt, het komt op de foto niet zo goed uit, maar leuk is het wel. Ook zie je dan bij de meeste restaurants al opgeschreven wat ze die dag voor speciale dingen op het menu hebben staan en op andere plaatsen een groot bord met het menu van de dag. Steeds zeker drie keuzemogelijkheden voor het voorgerecht, hoofdgerecht en het toetje, de salade is standaard bij elk menu net zoals één drankje.
Hiervan zal ik ook nog eens ergens een paar foto's maken.

 

 

 

 

We zijn vandaag ook weer een stukje gaan rijden en hebben weer gemerkt, hoe slechter de weg hoe mooier de omgeving. Onderweg nog ergens wat gaan drinken, GEEN BUCKLER, en gegeten hadden we al.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S