Vandaag naar  Almeria en het natuurpark Cabo de Gata, we hebben meteen laten zoeken naar een parkeergarage en dachten hem gevonden te hebben. Maar voor de slagboom werden we tegengehouden omdat hij geen speciale parkeerplaats voor ons had en alles verder met trappen. De vriendelijke man regelde het verkeer zodat we er weer uitkonden en wees ons meteen de richting van een andere garage waarvan hij de naam gelukkig noemde. Onze Annabel heeft iets moois, als je in een stad bent druk je op de P en je krijgt alle parkeergarages voorgeschoteld die nog plaats hebben. De naam van de garage was heel snel gevonden en in no time stonden we er voor, en niet vol dus, maar ook niet echt goedkoop. De parkeerwachter bracht ons naar de extra grote parkeerplaats direct naast de in- en uitgang, we waren meteen hartje centrum.
Almeria is een grote havenplaats maar niet zo groot als Rotterdam.

Eerst gingen we naar de VVV, daar waren we even eerder langs gereden en was dus makkelijk te vinden. Vandaar liepen we direct de grote hoofdstraat in waar we meteen zagen hoe warm het was.

 

De brede stoepen zijn bezaaid met stoepwinkels, je kunt er echt alles kopen of je nu een horloge nodig hebt, tijdschriften, loten van de diverse loterijen, snoep of drank, alles is er te krijgen.
We zijn vrij vlug op een terras gaan zitten voor een kopje koffie prachtig terras, hartje centrum en dan maar
Ä 1,10 voor een kopje koffie kom daar maar eens voor in Nederland.

 

Een van de mooiste dingen in de Spaanse steden is het ontbreken van allemaal grote winkelketens, of als ze er al zijn in ieder geval niet veel. Daar staat tegenover dat er een overvloed aan gespecialiseerde winkeltjes is, ze zijn klein maar hebben alles op hun gebied. Ook in de straten veel groen, witte bloemen en in Almeria de massaal aanwezige bomen met blauwe bloemetjes als bloesem.

 

EN ALLES ER OMHEEN MET KUNSTSMEEDWERK

 

We wilden ook hier in Almeria de kathedraal bezoeken maar die bleek op geen enkele manier toegankelijk te zijn gemaakt en met zo'n beangstigende vieze koppen overal op de muren zou je er nog bang van worden ook.

 

GEZELLIGE SMALLE STRAATJES EN WINKELS LANGS DE HOOFDSTRATEN

 

VOOR DE LIEFHEBBERS, EEN SPECIAALZAAK ALLEN MAAR VOOR PATCHWORK, NIETS ANDERS

 

In het begin van de siŽsta zijn we naar het natuurgebied 'Cabo de Gata' gereden en daar meteen gegeten. De eigenaar gaf me een visitekaartje van de zaak om deze bij bekenden aan te bevelen als ze hier zouden komen, bij deze dus.

 

Omdat er hier een groot zoutmeer is zijn er altijd wel wat flamingo's die niet zijn vertrokken na hun stop vanuit Afrika naar Europa maar zich blijvend hier gevestigd hebben. Je hoort ze slobberend door het ondiepe zoutmeer lopen.

 

OOK IN EEN WOESTIJNGEBIED BLOEIEN BLOEMEN

 

WINDMOLENS ZIJN VAN ALLE TIJDEN

 

HIER IS NOG DE TYPISCH MOORSE BOUWSTIJL TE VINDEN

 

OM TE LATEN ZIEN WAT ER WEL ALLEMAAL NOG IN EEN WOESTIJNGEBIED GROEIT, BLOEIT, LOOPT EN VLIEGT

We vertrekken voor een paar dagen naar Sevilla, Jerez, Setenil de las Bodegas enz. en weten niet of we in de gelegenheid zijn om de website bij te werken. Geen ongerustheid dus.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S