Van Klimmen naar Nimes

Beter weer als verwacht.

Enkele dagen geleden had ik al eens gekeken naar de weersvooruitzichten op de route naar Nimes. Het was nou niet direct veelbelovend, zwaar bewolkt en maximum 150 C.
We vertrokken om half zes bij 60 C. en dus meteen de verwarming aan in de auto richting Luxemburg voor een eerste tankstop en plaspauze. Onderweg in eerste instantie niet druk en we reden dan ook snel door Luik. Toch werd het langzaam drukker door het woon-werkverkeer en ook het vrachtverkeer richting Luxemburg werd steeds meer. Om kwart voor acht reden we bij het tankstation weg en waren dus enkele minuten later op de autoweg in Frankrijk. Het bleef druk tot we op de tolweg waren en onze eerste stop hadden.

De zon was om half negen al goed gaan schijnen maar ............ het was 80 C. dus met de jas aan een kopje koffie en een broodje buiten eten.

Op deze parkeerplaats staan veel houten beelden waarvan hier een voorbeeld.                                                                         

 

Op de verdere rit ging de zon steeds beter schijnen maar de temperatuur bleef hangen bij 150 C.


Bij onze tweede stop was het al een heel stuk beter en de temperatuur liep al aardig op.

We hadden besloten om door Lyon te rijden en dat pakte wel erg goed uit, want we reden in één ruk door de tunnels en het verbindingsstuk met de tolweg. We hebben nog enkele kleine stops gemaakt omdat een koude slok ondertussen wel gewenst was.
Bijna de hele weg werden we getrakteerd op mooie vergezichten met fris groene kleuren in veel verschillende tinten. Ook de bomen met een grote variatie in de kleur van hun bloesem waren een lust voor onze ogen. En dat alles werd bijna de hele reis afgewisseld met de prachtige verschillende kleuren geel van de koolzaadvelden.

Het is natuurlijk heel moeilijk om met een snelheid van 130 Km/h een foto te maken, maar we hadden geluk want er werd ook heftig aan de weg gewerkt waardoor de snelheid soms behoorlijk omlaag moest en Tonny door het open raam deze foto's kon maken.

Omdat we dus geen tegenslagen hadden op deze eerste 1000 Km waren we om 16.00 uur in het hotel.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S