We waren vroeg opgestaan om niet al te laat in Sevilla aan te komen, het was ruim 300 km. maar gelukkig wel zo goed als helemaal autoweg. We wisten heel precies in welke parkeergarage, hartje centrum, speciale parkeerplaatsen waren en 'Annabel' bracht ons daar tot voor de ingang. Het hotel dat ik gereserveerd had was maar ongeveer 200 meter daar vandaan. Zodoende waren we al in de kathedraal terwijl er nog een mis bezig was. De 15-armige kandelaar is een bezienswaardigheid.

 

ALLES MOET NATUURLIJK PICO BELLO UITZIEN

 

Het lag in de bedoeling om in ieder geval ook naar het Alcazar te gaan maar bij het zien van de wachtrij hebben we dat uitgesteld tot morgen. Nu was het al 38 graden en morgenvroeg misschien iets minder.

 

OOK DE KUNST WAS VERTEGENWOORDIGD DE GIRALDA IN EEN ANDER PERSPECTIEF

 

OVERAL STAAN DE WAARZEGSTERS EN DEZE HAD HET SLOT OM HET VERKEERDE WIEL

 

 

De universiteit van Sevilla,een prachtig oud gebouw en van oorsprong een Koninklijke tabaksfabriek. Hier speelde zich de opera 'Carmen' af, helemaal geschreven rond deze tabaksfabriek.

 

Ook hier weer de prachtige blauwe bomen Helaas vergeten in te schrijven en dus geen code

 

Dit is een stukje van de 'Plaza de Espaņa, gemaakt bij gelegenheid van de 8e wereldtentoonstelling die hier gehouden werd. Alles is de laatste twee jaar gerestaureerd en men is bijna helemaal klaar.
Hier onder zal ik een aantal foto's zetten die hier betrekking op hebben.

 

VOOR DE 8E WERELDTENTOONSTELLING

 

 

 

BOOTJE VAREN BEHOORT OOK TOT DE MOGELIJKHEDEN

 

Hierboven twee foto's van de tegelwerken zoals die origineel gemaakt zijn. in dit geval over Granada.
Over het hele halfrond van het gebouw staan meer dan 50 van deze banken met een afbeelding over de provincie of stad, onvoorstelbaar mooi.

 

 

Het park dat bij de wereldtentoonstelling hoorde werd verzorgd door Donna Maria Luisa en is nog steeds in volle glorie. Het is een echt stadswandelpark waar overdag altijd mensen zijn.

 

 

 

 

Mooie oude gebouwen en voor de liefhebbers van zoethout, het is hier in Spanje massaal te koop.

 

TEGELS MET DE UITLEG OVER DE NAAM VAN DE STRAAT

 

ZO OOK BIJ DEZE BAR

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S