Vandaag dus het laatste stuk, en omdat dit een heel stuk korter is dan de vorige twee dagen hebben we het ervan genomen en heerlijk uitgeslapen. Op de diverse autowegen die we vandaag moesten nemen was het uitermate rustig, vooral het stuk van Murcia naar Almeria leek wel alleen voor ons aangelegd te zijn.  Nu moet gezegd zijn dat dit tolweg is en daar houden de Spanjaarden niet van want dat kost geld ;-) en er is ook nog een andere grote weg die helemaal naar het zuiden gaat maar waar ook het vrachtverkeer gebruik van maakt. Vaak reden we heel lange stukken langs sinaasappelplantages waarvan de takken doorbogen onder het gewicht van de vruchten. Ook waren er soms kilometers lang alleen maar citroenplantages, alles knalgeel. De temperatuur liep in de loop van de dag op van 18 naar 24 graden, best uit te houden dus.

Wel was er een straffe wind waar dan ook steeds voor gewaarschuwd werd en hier in Castell de Ferro aangekomen zagen we dan ook behoorlijke golven met schuimende koppen op de zee.

Zoals Helena al had gezegd was ze aanwezig en zij niet alleen want ze had Ricardo en Paola met haar vriend meegenomen want Carlos had vanmiddag nog twee rondleidingen. Wat een geweldig weerzien was het ondanks dat we elkaar een half jaar geleden nog gesproken hebben. (aan de telefoon natuurlijk vaker)
De mannen staken meteen de helpende hand uit door alles vanuit de garage samen met mij naar boven te brengen.

De kasten zijn inmiddels alweer ingeruimd en wij gaan eens heerlijk uitrusten en genieten van het uitzicht op het strand waar ondanks de sterke wind enkele vissers bij hun bootje van de vrije tijd genieten en als echte diehards blijven zitten.

Later op de avond zijn we met de rolstoel naar het centrum gelopen waar het een drukte van belang was want de pastoor stond in vol ornaat boven aan de trappen van de kerk te wachten tot de mensen binnen waren en hij met zijn dienst kon beginnen. Wij zijn doorgelopen tot bij een leuk restaurantje waar we overheerlijk hebben gegeten, zo lekker dat ik vannacht een paar keer er uit ben geweest om water te drinken. Ik moet dus nog duidelijk wennen aan de scherpe gerechten met veel knoflook waar ik overigens wel erg van houd.

Morgen in ieder geval nog een rustdag op het balkon en/of op een terrasje hier aan de boulevard al moet je dat woord niet te hard zeggen, ongeveer 4 meter breed tussen strand en de tuin.

De foto is vanaf ons balkon.

  

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S