Hier waren we dus en gisterenavond hebben we gezellig op het terras gezeten. Het was gezellig druk want het stierenvechten was afgelopen, alle mensen wandelen dan nog even het centrum in.

Grappig was dat de mensen een kussentje meenemen naar de arena, het zijn allemaal dezelfde kussentjes en je kunt ze dan ook in de winkels kopen, wij zagen ze in de etalage liggen, ze zijn blauw-wit aan de zijkant en boven en onder blauw-geel. De meeste mensen hadden het onder de arm maar je zag ook mensen die daarvoor weer een speciaal tasje hadden.
Toen we vanmorgen weer naar het centrum liepen om naar het Alcazar te gaan zagen we plaatsen waar men gezamenlijk gaat ontbijten.

 

 

Je kunt zien dat dit gigantische wandkleden zijn, ze zijn in Nederland gemaakt en de voorstellingen zijn dan ook Nederlands. Omdat daar niet geflitst mag worden een beetje kunstlichtkleur, sorry.

 

 

 

VEEL PALMBOMEN EN BLOEMEN

 

 

In deze tuinen kun je blijven wandelen, steeds weer zie je iets anders en altijd mooi.

 

Deze bloempotten staan overal, Real Alcazar.  En zowaar moeder met kroost stak het tuinpad over.

 

Blauwe bloesem en witte bloempjes

 

Gespecialiseerd in klokken maar dan wel alle merken en soorten. Datzelfde geldt voor de winkel waar men alleen maar waaiers verkoopt, of eerst een motief uitzoekt waar dan een waaier van wordt gemaakt.

 

OF ALLEEN MAAR SJAALS EN BIJPASSENDE BLOEMEN VOOR IN HET HAAR.

 

 

In de loop van de siŽsta zijn we naar Jerez de la Frontera gereden, een ritje van ruim 100 Km. maar zo goed als helemaal autoweg en dan schiet het wel op. De parkeerplaats was vrij snel gevonden omdat we wisten dat die in het centrum was en dus alles dichtbij. Echt warm was het niet met 23 graden, maar het werd snel warmer en er stond een beetje wind maar dat was wel weer fijn. Toen we uit de parkeergarage kwamen zag ik direct een hotel en ging vragen om een kamer te mogen zien en de prijs te vragen. Hij had een kamer op de benedenverdieping en dat hadden we dus ook nodig want een lift was er niet. De prijs was uitermate gunstig maar het hotel zelf ernstig verouderd ofschoon de kamer er goed uitzag. Ik riep Ton om naar binnen te rijden en even mee te komen kijken, we waren het er over eens dat dit een zeer gunstige plek was zo direct naast de garage en op loopafstand van ons doel zodat we de rest dus op de koop toe namen. We zijn meteen naar het centrum gereden om te eten want dat hadden we nog niet gedaan en de siŽsta liep al bijna ten einde.
Na het eten zijn we door de kleinere straten gaan wandelen.

 

Ja, en dan zie je in Jerez een Mariakapelletje waarbij de wonderen nog niet de wereld uit zijn. De wonderen die gedaan zijn worden tentoongesteld in de kleine kapel aan beide muren. Het zijn hoofdzakelijk korsetten die hier gedumpt worden.

 

Een mooi plantsoen, hier hebben gisteren festiviteiten plaats gevonden, men was aan het opruimen.
Toen we daar liepen zag ik een audicien die ik nodig had want de plastic verbindingsslangetjes, die regelmatig vervangen moeten worden had ik vergeten. Hij maakte me gratis nieuwe aan beide apparaten en gaf me een visitekaartje mee.

 

We zagen dat de weg naar de 'Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre' op bordjes stond aangegeven zodat verkeerd lopen ook al uitgesloten was.
Om 10 uur gaan ze open en om 12 uur wordt er een show gegeven, we zijn hier 15 jaar geleden eens geweest en dat had grote indruk op ons gemaakt, we hopen er het beste van.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S