DE ZONSOPKOMST VAN VANMORGEN.

De vroege morgen zag er inderdaad mooi uit maar gisterenavond keken we naar het uitgebreide weerbericht en dat zag er voor de hele week niet bepaald gunstig uit. Vooral voor vrijdag was men erg negatief en dat in de goede week waarin elke avond wel ergens een processie trekt en op vrijdagavond overal. Op de TV waren zondag live verslagen uit de alle grote steden van Spanje te zien van de Palmpasen processies. Overigens waren deze beelden even rommelig als de processies.

HET BALCÓN DE EUROPA IN NERJA

Omdat we in Nerja nog iets moesten doen hebben we maar meteen een rondje gewandeld en een kopje koffie gedronken. Op deze plaats moet je geweest zijn anders was je niet in Nerja. (dus Frans en Els)

Waar in het najaar lege potten hangen waren ze nu gevuld met rode geraniums,het was overigens wel te merken dat het nog niet echt seizoen was want het "Balcón" ziet normaal altijd zwart van de mensen.

Toen we klaar waren, sneller dan verwacht, besloten we om door de Alpujarras in een weide boog weer naar Castell de Ferro te rijden. In de Alpujarras waren we al snel boven de 1000 mtr. en de temperatuur die aan zee 20 graden was zakte al snel naar 13.

Duidelijk was te zien dat er genoeg smeltwater naar beneden kwam want de rivieren waren goed gevuld.

Wel hadden we een goed zicht op de Sierra Nevada (3600 mtr) hoog boven ons, maar alleen op momenten dat de wolken even weg waren.

Het was erg mooi om de bloemen en struiken te zien die al in bloei stonden, we misten wel de bloei van de amandelbomen want de vruchten zaten er al in.

We kwamen hoger en hoger tot de meter stopte op 1287 mtr. maar toen hadden we de verwarming echt nodig, buiten 10 graden en we reden door de wolken. Ook de weg omlaag gaf ons genoeg moois te zien en de temperatuur kwam langzaam weer tot normale waarden voor deze dag.

Thuisgekomen zagen we de nacht-strandvissers al alles in gereedheid brengen om een visje te verschalken.

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S