Het waren drie redelijk heavy dagen maar dat kan niet anders omdat deze plaatsen die wij graag willen bezoeken nu eenmaal ver van Castell de Ferro gelegen zijn.
Vanmorgen om half negen stond de scooter al onder het balkon op te laden. Dan hoef ik niet te vertellen hoeveel kilometer wij de laatste dagen gelopen cq gereden hebben en dat zonder bergen, althans voor de scooter.
Na het ontbijt ben ik meteen begonnen met de website voor de 17e te maken, daar was het gisteren te laat voor, en daarna naar de cafetaria gegaan om deze dag op de site te plaatsen.

 

Het was erg rustig in het dorp en in de cafetaria was ik eerst helemaal alleen. Alleen op de boulevard was het een bedrijvigheid van jewelste met veel kabaal. De riooldeksels, die allemaal met een plastic rand afgesloten zijn, werden open gemaakt en er werd een metalen plaat opgelegd. Hieraan werd vervolgens een apparaat aangesloten dat met veel kabaal iets in de putten spoot waarbij veel damp vrij kwam.

 

Na een tijdje werd alles in een record tempo weer dicht gemaakt en door de plastic sluitrand kwam er zo goed als geen damp meer er uit. Gezien de mondkapjes is het geen stoom, het enige wat ik me er bij kan voorstellen is de verdelging van ratten en muizen.

Kijk op het apparaat, daar staat een roofvogel op en dat zou kunnen duiden op het doden of vangen van de muizen of ratten. De mannen werkten in een super tempo en ik kreeg niet de gelegenheid om het te vragen.
Als ik vanavond een heerlijk koud pilsje ga drinken zal ik het vragen aan de barkeeper.

 

Op de boulevard waren twee elektriciens aan het werk met het plaatsen van nieuwe zuinigheidslampen in de armaturen en er moest het een en ander voor omgebouwd worden in de armaturen.
Er wordt wel degelijk veilig gewerkt, kijk maar eens hoe de ene man met twee voeten de ladder tegen wegglijden behoed terwijl er al speciale doppen onder zitten en de man op de ladder heeft een veiligheidsgordel om die weer aan de lantaarnpaal is bevestigd waardoor hij met twee handen kan werken.

De accu van de  scootmobiel was tegen de siŽsta alweer helemaal vol en zijn we naar een dichtbij gelegen restaurant gegaan waar we tot nu toe nog steeds lekker gegeten hebben.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S