DAT ZIET ER VEEL BELOVEND UIT VOOR VANDAAG

Het begon goed vandaag en we konden weer op het balkon ontbijten met zon en nog wat na blijven zitten om er van te genieten. Helaas duurde dat niet lang en ging het betrekken en zijn we maar binnen gaan zitten. Pas tegen 1 uur werd het wat beter en besloten we om eens naar Adra te rijden, een middelgrote stad op 35 km. hier vandaan. Natuurlijk wisten we dat het snel siŽsta zou zijn en de winkels gesloten maar die waren ons doel dan ook niet. We wilden gewoon eens een beetje rond het centrum en aan de kust gaan wandelen met de rolstoel. We vonden een gereserveerde parkeerplaats in het centrum en zijn vandaar naar de kust gelopen waar het een behoorlijke bedrijvigheid was.

Deze mannen waren de netten aan het boeten, in dit geval was het geen repareren maar nieuwe netten in elkaar zetten de linker man maakte twee netten in de lengterichting aan elkaar terwijl de andere man in dwarsrichting aan het werken was. Let maar op de witte lijn die van links naar rechts gaat. Ze zitten daarbij op een bankje dat hooguit 10 cm. hoog is waarbij de rechterman zijn schoenen er aan gebonden had zodat ze wel bij hem bleven.

EN DAT IN DE VOLLE ZON, HET WAS INMIDDELS 25 GRADEN GEWORDEN.

Even verder was iemand bezig om met een erg grote hogedrukspuit metalen korven schoon te spuiten die natuurlijk ook bij het vissen gebruikt worden, ik weet alleen niet hoe en waarom. Op die plek werd niets anders gedaan want alles was er op gericht om het makkelijk te maken door diverse houders waar die korven in en tegen werden gezet. We waren al een hele tijd onderweg en wilden wel een hapje eten alleen hadden we dat niet zo letterlijk verwacht.

We zagen een leuk restaurantje waar veel mensen waren en dan is het goed en gezellig. Omdat we niet bepaald makkelijk binnen konden komen sprong gelijk een mevrouw van haar tafeltje om ons te helpen. Aangezien men ook hier niet met kaarten werkt maar er van je verwacht wordt dat je weet wat je wil eten bestelden wij ansjovisjes die gefrituurd worden.

Op de vraag hoe groot de portie moest zijn bestelden we een kleine portie, ha ha, toen hij ze bracht bestelden we maar snel nog zo'n portie want dat was wel erg weinig. We hebben wel eens ergens een kleine portie besteld die we met z'n tweeŽn niet opkregen, vandaar.

 

De vuurtoren van Adra is echt een baken, waar je ook bent hij is altijd zichtbaar. Ook gingen we nog even kijken wanneer de VVV open zou zijn, helaas alleen op maandag en vrijdag, toch willen we er een keer even heen omdat hier in Castell de Ferro geen 'Tourist Information' is. We hebben van dit gebied door bepaalde omstandigheden geen kaarten en verdere informatie van dit gebied en die willen we natuurlijk wel hebben.

Toen we genoeg gezien hadden zijn we van Adra uit de bergen ingereden om via een grote bocht weer naar zee te rijden. Het was een mooie rit en we kwamen weer erg hoog en reden meestal hoog boven de wolken, althans naar de zeekant. Als we een berg over waren was het helder tot aan de volgende berg maar weer erg veel wolken als je naar de andere kant keek. Het was in ieder geval een mooie rit naar huis.

Tijdens het eten begint de grote wedstrijd 'de Copa del Rey' tussen Barcelona en Real Madrid waar ik graag naar zal kijken en in het restaurant zullen we beslist niet de enigen zijn. We hebben hier overigens zelf 20 Spaanse Tv-kanalen waaronder een sportkanaal dat dag en nacht sportwedstrijden uitzend.

De weersvooruitzichten voor morgen, donderdag, zijn niet al te best. Meestal is het 's morgens vroeg erg mooi weer en kunnen we steeds op het balkon ontbijten.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S