BEWOLKT MAAR HET BLIJFT DROOG (zeggen ze op de Tv)

Zijn meteen de mooie rozenstruiken onder ons balkon te zien die vannacht genoeg water hebben gekregen.

Links vandaag 22 april en rechts zaterdag

Links Pasen en rechts maandag

Om je te oriŽnteren, wij wonen nu direct links van het wolkje dat helemaal rechtsonder op de kaart staat, en de breedte van dat wolkje is ruim 100 Km.

Op de diverse Tv-kanalen zijn steeds rechtstreekse reportages te zien van de processies in de grotere steden. Het is dus heel wisselend, in de ene plaats gaat 's morgens en op de andere plaats 's middags of 's avonds een processie. Aangezien het in bijna heel Spanje regent staan de mensen allemaal onder de paraplu en de grote beelden die meegedragen worden zijn helemaal afgedekt met plastic. Er waren plaatsen waar het droog was maar ook plaatsen waar voor het eerst in 80 jaar de processie afgelast moest worden. Je kunt het je bijna niet voorstellen maar er stonden groepen mensen hierom te huilen. De met bloemen feestelijk aangeklede tribunes links en rechts van de straat waren een troosteloos aanzicht. In Sevilla ging de processie van vannacht om 24.00 uur niet door en tot overmaat van ramp kon de processie van vanmiddag 12 uur ook niet vertrekken uit de kathedraal, het regende pijpenstelen.
Tegen de verwachting in heeft het hier ook even geregend maar toen we vanmiddag gingen eten was het weer droog en begon de zon zelfs weer te schijnen.

Het kruis wordt meegedragen Door 12 mannen die schuifelend er onder lopen
De Nazereners lopen voorop Ook een Mariabeeld wordt door 12 mannen gedragen

We waren vanavond naar de Goede Vrijdag processie gaan kijken, deze vertrok om 9 uur vanuit de kerk. We waren niet de enigen want het was behoorlijk druk. Het is een hele ceremonie eer er vertrokken wordt, de muziek speelt een stuk en dan moet er nog een klaaglied gezongen worden. De beelden die meegedragen worden zijn loodzwaar en worden door sterke volwassen mannen gedragen en die moeten ook nog eens precies even groot zijn.
Gelukkig hadden we een plaatsje op een verhoging langs de weg waardoor we net over de andere mensen konden kijken. Vergelijk het maar gerust met de carnavalsoptochten in Limburg en Duitsland waar ook vaak hele rijen dik de mensen langs de weg staan of er grote tribunes langs de weg geplaatst zijn.

Door al die feestelijkheden weet ik niet of ik voor begin volgende week nog iets op het blog kan plaatsen.

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S