Vandaag verkiezingen in Spanje, ruim 34 miljoen mensen naar de stembus om het lands- en gemeentebestuur te kiezen. Je merkt er bijna niets van op de spandoeken na dan. Wel de Tv daar werd vanmorgen al een demonstratie gegeven met de gigantische schermen die met een vinger of hand bediend kunnen worden zoals we dat in Nederland ook wel zien.

Wat wel te zien was dat waren de vroege strandgangers en de mensen die hun boot wilden gebruiken, met vereende kracht van de oplegger af, en zo de zee in. De weersverwachting was zeer goed, volle zon en een temperatuur tussen de 24 en 27 graden, en dat blijft de komende dagen zo.
Tot etenstijd zijn we binnen gebleven, op een internetbezoekje na dan. Na het eten zijn we toch een stukje gaan rijden met de erg gedetailleerde kaart om de echte kleine bergwegen te nemen, onze Annabel wil die liever vermijden.

 

 

 

De gele bloemen op de cactus hebben plaats gemaakt voor het begin van de vruchten en de amandelen hebben hun grootte al bereikt en blijven nu nog zo'n drie tot vier maanden zitten om te rijpen.

 

 

We schreven al eerder over grote grondverzakkingen door de regen en nu was er bijna geen verkeer en kon ik een voorbeeldfoto maken. De weg is voor 75% weg en het kleine stukje dat links naast de weg nog vrij is moet nu wel gebruikt worden om langs te komen, er zijn ergere punten in de bergen.

 

 

 

De iets grotere bergweg met de grondverschuivingen eindigde bij een stuwmeer waar we eigenlijk elk jaar wel even zijn gestopt, we hebben er wat mee. Dat komt omdat we het hebben zien ontstaan, heel in de diepte stond een grote cementfabriek en de grote vrachtwagens reden af en aan om rotsblokken te ruimen en cement naar de plaatsen te brengen waar dat nodig was. Het leken wel speelgoedauto's zo klein als we ze zagen.
Nu waren er mensen de vissen aan het voeren en dan kolkt het water van de krioelende vissen die vochten om een homp brood.

 

En 's avonds de boot natuurlijk ook weer met vereende kracht naar binnen halen, het draaien is een zwaar werkje en wordt dan ook beurtelings gedaan. Duidelijk zijn ook de plankjes te zien die moeten voorkomen dat de boot aan de onderkant beschadigd, ze moeten steeds verlegd worden.

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S