OVERAL IS WEL EEN DRINKWATERTAP AL HEEFT DEZE ERG VALE KLEUREN

 

HEEL MOOI MAAR IN WERKELIJKHEID HEEL ERG KLEIN, ELK BLOEMPJE IS HOOGUIT 1 CM. LANG

 

 

DE NAAM RAMBLA DOET VERMOEDEN EEN GROTE BOULEVARD TE ZIJN

Helaas heeft de naam nog een andere betekenis, n.l. bedding bijvoorbeeld van een rivier. In dit geval is het de iets bredere zijstraat die toegang geeft tot onze straat, appartement en garage. In de eerste week toen we veel regen hebben gehad heb ik mogen zien wat dit betekende, werkelijk een kolkende massa water die naar de zee waar de rambla in eindigt stroomde. De naam hileros doet vermoeden dat het een rechte afwatering is zonder bochten, en dat is ook zo. Er wordt volgens mij op geen enkele manier onderhoud gepleegd aan deze rambla omdat het water toch weer alles kapot maakt, je kunt er dan ook alleen maar stapvoets rijden. Alleen bij echt aanhoudend noodweer haalt men de auto's voor de voorzichtigheid weg.

Vanmorgen heb ik een wandeling gemaakt langs een stukje kust en kon op een gegeven moment niet meer verder omdat een ander afwateringskanaal zo diep was uitgesleten dat ik er niet overheen kon. Ik heb toen gekozen om er dan maar, gezien het prachtige weer, maar eens een stuk doorheen te lopen. Het is in ieder geval schoon want alle rommel gaat rechtstreeks de zee in, ik kwam uit bij de autoweg waarvan dit dus o.a. een afwatering was. Het was best een lang stuk lopen en gek genoeg hoefde ik niet onder de weg door maar was er een heus trapje omhoog waardoor ik op een kleine nevenweg uitkwam. Dat had een onverwacht goed iets tot gevolg, er was een winkel die een combinatie kon zijn van een fietsenzaak, een zaak in onderdelen voor scooters en motoren en nog een kleine Blokker ook nog. We hadden al heel vaak gekeken naar een aanzichtkaart van Castell de Ferro maar deze nog nergens gevonden en hier hadden ze warempel vier verschillende.

 

DE RAMBLA

 

EN DIT IS DUS HET EINDE VAN DE RAMBLA

Aan de linkerkant waar de borden 'verboden te parkeren en kamperen staan' begint de boulevard waar we vanmiddag na het eten een stukje gelopen hebben.

 

 

 

 

MORGEN GAAN WE NAAR MALAGA EN DE BOTNISCHE TUIN VAN MALAGA

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S