Het is vandaag Paasmaandag in Nederland, maar hier weer een gewone werkdag en er is weer slecht weer voorspeld. Toch werden we vanmorgen wakker met een heldere zon en toen we aan het ontbijt zaten moesten we bijna het zonnescherm omlaag laten of naar binnen gaan zo warm was de zon.

De auto is inmiddels, met behulp van iemand anders opener uit de garage en staat op straat. Uiteindelijk bleek het probleem toch een lege batterij te zijn en dat was dus snel verholpen.

Omdat de bewolking niet te zwaar werd zijn we er op uit getrokken voor een ritje naar de oostelijke Alpujarras, we weten natuurlijk dat we dan ook weer vlug boven de 1300 mtr. zijn en dat betekent bewolking, zeker op zo'n dag als vandaag.

Als dit geen lente is Een bijzondere kleur klaproos

Het eerste stuk tot zo'n 900 mtr. hoogte was nog mooi en redelijk helder maar boven de 1100 mtr. werd het donkerder. Plotseling betrok de lucht en zaten we in de wolken met heftige regen- en hagelbuien, we moesten doorrijden tot we over de berg van 1360 mtr. de snelheid moest terug naar minder dan 30 Km/h. om de weg te kunnen blijven zien. Zo hoog zijn er geen witte lijnen meer langs de weg maar ook geen vangrails, ernstig oppassen geblazen dus. Na ruim een half uur zakten we weer naar ongeveer 900 mtr. en werd het weer helder en na nog eens een kwartier rijden was alles weer helder en zagen we de grote donkere wolk achter ons hoog in de bergen hangen.

Overal wel een mooi welkomstbord (hier met druiven) Polopos in de bloemen

Het gebied waar we nu door gingen was helemaal toegelegd op de druiventeelt, alle berghellingen vol met de stokken keurig in het gelid. Alleen op deze hoogte zit er nog bijna geen groen aan en zie je hoofdzakelijk de lage zwarte planten. Wel zagen we hier en daar al mensen werken op de velden om de grond rond de planten los te maken met een hakje en meteen het overal goed groeiende onkruid weg te halen. Er waren velden tegen de hellingen te zien waarvan wij ons afvroegen hoe ze daar de grote hoeveelheid onkruid nog weg konden halen, je zag de druivenstokken zelfs bijna niet meer.

Nu zijn de rotsen nog groen, over een paar maanden alleen nog maar rots

Waar we ook reden, vaak was het zwaar bewolkt en na de volgende berg was de lucht weer blauw met witte wolken.
Ook de mimosa stond nog in bloei.

Bij Polopos stond een oude druivenpers opgesteld  

 

Prachtig hoe alles in volle bloei staat.

We passeerden een groot meer diep onder ons, we moesten via erg veel bochten omlaag naar het meer om vervolgens via nog meer bochten aan de andere kant weer omhoog te gaan. Terwijl wij onder een strak blauwe lucht reden waren voor ons de vele wolken te zien.

Het is alles geel en blauw wat op dit moment te zien is, wel zijn hier en daar al velden met klaprozen.

Zomaar een dorpje in een dal naast de reusachtige plastic kassen die hier richting kust overal te zien zijn, we zagen dat op dit moment veel boontjes en aardbeien geteeld worden. En dat alles voor de Europese markt.
De weersvooruitzichten zijn een heel stuk positiever dan de afgelopen week het geval was.

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S