PARASOLS ZE ZIJN ER IN ALLE SOORTEN EN MATEN

 

Maar wat er onder gedaan wordt is nogal verschillend, massage?, pedicure? wie zal het weten.

 

 

Ja hoor, ook vrouwen vissen hier

 

 

Het zwembad is nu helemaal gereed en wordt gevuld maar met dit straaltje duurt het nog wel even

 

 

Vandaag was het eigenlijk een beetje een werkdag, er moest gewassen worden, en in het dorp moest ik nog even een boodschapje doen. Dat alles natuurlijk nadat ik eerst even naar de cafetaria was geweest om de mails op te halen en de website bij te werken. Gelukkig is de was bij deze temperatuur en een windje in een mum van tijd droog.
Zodoende zijn we na het eten meteen weer even doorgereden om op een andere plaats in de bergen te gaan kijken, de temperatuur ging omlaag naarmate we hoger kwamen maar bleef steken bij 24 graden terwijl het aan de kust overal 29 graden was.

 

Soms lijkt het of alles paars, blauw en geel is.

 

Aan de voet van de 'Alpujarras' bij Orgiva is het centrale punt gevestigd voor de controle en bestrijding van de eventuele bosbranden. De helikopter staat natuurlijk al paraat net als de bestrijdingsvoertuigen maar die staan in de hallen.
Wij hebben ooit meegemaakt dat in deze omgeving in de bergen op bijna elke hoek van de grotere wegen een aantal brandweermannen met grote kijkers niets anders deden dan de omgeving verkennen op eventuele branden.

 

Orgiva, een leuk plaatsje aan de voet van de Alpujarras, van hier uit gaan de wegen de bergen in naar de erg hoog gelegen bergdorpjes zoals Capileira, Pampaneira en Trevelez.

 

Vanuit Orgiva is het niet erg ver naar Lanjaron, waar bronwater voor consumptie in flessen wordt gedaan. We komen er graag vanwege de rust de er heerst. Op een plaats waar het water gratis uit de wand komt heb ik vandaag de voorkant van de auto vrij gemaakt van muggen etc. ,Ton vond haar uitzicht wel leuk en maakte deze foto van mij.

 

Dit soort uitzichten vinden wij prachtig, zeker als het niet heiig is. Het stuwmeer midden in de foto ligt op ruim 700 meter hoogte en wij kijken er nu mooi boven op. Het enige negatieve aan deze ritten is de erg slechte staat van deze smalle bergwegen, harder als 30 is bijna niet mogelijk maar je hebt tijd genoeg om rustig om je heen te kijken.

 

Doordat ik steeds met mijn ogen op zoek ben naar iets speciaals langs de wegen zag ik deze, op het eerste gezicht, bruine bol. Het was ruim 2 meter boven de weg tegen een rotswand aan en ik moest toch wat klauteren om hem goed te fotograferen. Wat van onderen een bol leek was dus een paddenstoel met opstaande randen. Mijn vriend Alex, en een specialist op dit gebied schreef me dat het waarschijnlijk een kastanjeboleet betreft maar wel al een oud exemplaar is.

 

Op weg naar huis kijken we altijd boven op Castell de Ferro maar konden er nooit een foto maken omdat de parkeerplaats altijd gesloten was, tot vandaag dus, en daar hebben we meteen gebruik van gemaakt voor een overzichtfoto. Wij wonen bij de pijl en op onderstaande foto is dat nog wat duidelijker te zien.

 

 

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S