We hadden gepland om vandaag naar Almuñécar te gaan al was er veel bewolking gemeld. Toen ik naar mijn wifi-plekje wilde gaan begon het net te druppellen, maar ik vond het niet de moeite waard om daar maatregelen voor te nemen. Dat klopt dus ook want je werd nauwelijks nat want de temperatuur was al 24 graden. Ook bij de 'Paparini' bleven de meeste mensen aanvankelijk buiten zitten maar toen het iets harder begon te regenen probeerden de meeste mensen naar binnen te komen en het was in een wip vol. Dat wil zeggen, ik zit aan een tweepersoons tafeltje maar de laptop die bijna de hele, toch wel kleine tafel in beslag neemt. Gelukkig is men daar heel gemakkelijk in en wordt er niet gezeurd, ondertussen was het minder gaan regenen want toen ik weer thuis was waren er nog nauwelijks druppels op m'n overhemd te zien. Om half elf was het droog en begon het op te klaren zodat we snel onze spullen hebben gepakt en vertrokken naar deze plaats aan de kust op ongeveer een uurtje rijden.
Waar we niet op hadden gerekend was dat het marktdag was en alles maar dan ook alles vol geparkeerd was. Uiteindelijk vonden we een plek op ongeveer twintig minuten lopen c.q. rijden van het centrum. Omdat er een heel erg lange boulevard is konden we vanaf daar over deze boulevard naar het centrum lopen. Ondertussen was de bewolking gebroken en scheen de zon volop en werd het al behoorlijk warm maar gelukkig met een beetje wind zo langs de kust.

 

 

Eerst zijn we het centrum overgestoken en zijn aan de rustige rand van de stad een beetje gaan rondkijken want er is genoeg te zien.
Zoals deze mannen, het gaat hier over een artikel in de krant en langzaam maar zeker gaan meer mensen zich er mee bemoeien, ze komen en gaan maar men kan het er niet over eens worden.

 

Deze mannen zullen waarschijnlijk over meer gewone zaken praten, ze wachten buiten de marktwinkels tot hun vrouwen de boodschappen gedaan hebben en zij zorgen dat deze thuiskomen.

Deze foto's zijn natuurlijk genomen met een heel sterke telelens maar doordat ze allemaal zo hard praten is het gesprek best te volgen.

Hier aan de rand van het centrum is het veel rustiger en plaats genoeg om te rijden en let eens op deze reuzengrote bananenbomen.

 

Ook hier heel veel smalle straatjes

 

Op weg naar de auto konden we nog even terugkijken naar het kasteel hoog boven de stad. We zijn er vroeger natuurlijk geweest maar dat is nu niet meer mogelijk.

 

Na Almuñécar besloten we de bergen in te gaan omdat het weer zich ernstig verbeterd had. We reden via smalle bergwegen naar Jayena alleen maar bergop met de prachtigste uitzichten. Jammer genoeg is het niet mogelijk om op de mooiste plaatsen te stoppen vanwege te smalle wegen en heel veel bochten zodat een tegenligger of iemand die achter ons aankomt ons te laat ziet. De brede lichte streep die lijkt op een weg is een natuurverschijnsel dat over verschillende bergen loopt als was het een brandgang.

 

Ook hier is die lichte streep goed te zien, we waren overigens al snel weer bijna op 1,5 Km. hoogte

 

Via Arenas del Rey kwamen we bij het stuwmeer 'Embalse los Bermejales' waar we even een pauze hebben genomen om te genieten van de geuren van het dennenbos.

 

Je kijkt van de straat af zo op het meer met zijn prachtige blauwe kleur

 

Zo zijn we eerst nog richting Alhama de Granada gereden om van daaruit via de bergwegen van de  Siërra de Teleda richting Velez-Malaga en Torre del Mar weer naar huis te gaan.

We hadden een geweldig helder zicht, zo helder zelfs dat we op een gegeven moment toen we op het hoogste punt waren, we van de plaats waar we deze foto maakten de sneeuw op de Siërra Nevada heel duidelijk konden zien. Op deze gecomprimeerde foto is dit minder makkelijk te zien omdat het wit van de wolken direct boven de sneeuw is. (in het midden van de foto)

Het was in ieder geval weer een prachtige dag waar we volop van hebben genoten. Het pilsje 's avonds bij de overbuurman is dan als afsluiting iets heerlijks.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S