EEN ROOS VOOR MIJN MEISJE VAN DE TUINMAN

Het begon vanmorgen met erg donkere wolken maar het was al direct warm genoeg, de tuinman was er al vroeg bij, ja ook op zondag. Terwijl de tuinman de beregening had aangezet begon het spontaan te regenen wel maar erg kort en daarna werd de lucht steeds lichter en even later was de zon er.

De tuinman was om een praatje verlegen en wilde graag van alles weten. "Heb je gisteren ook naar het voetbal gekeken?" Ook hij, een Roemeen, was er nog helemaal blij om. Ik gaf hem complimentjes over onze tuin en daar was hij mee in zijn nopjes. Toen ik vertelde dat ik nu weer verder moest met het ontbijt klaar maken ging hij weer weg. Even later was hij er weer, nu met een mooie roos voor Tonny.
Lieve mensen toch die hier werken.

 

*Cafetaria is hier een ander begrip als in Nederland, men kan er ontbijten met de speciale Spaanse ingrediŽnten op het brood, tomaat en vooral veel olie. 's Middags eventueel gebak maar vooral koffie in alle soorten en maten.
Ik zal eens vragen of ik er wat foto's mag maken want deze is zonder flits vanaf de tafel gemaakt.

Nadat ik in de *cafetaria was geweest voor het internet hebben we nog wat op het balkon gezeten, wat gelezen en naar het tennissen op 'Roland Garros' gekeken.

Voor het eten zijn we naar Calahonda gereden, hier maar 5 Km. vandaan en daarna de kilometers lange weg gereden langs het strand. Er was van alles te zien zoals hele families die onder wel 5 of 6 parasols hun tafels hebben gezet om bij dit mooie weer tot 's avonds te blijven zitten om te eten, te spelen en te praten.
Het was overal druk langs het strand want dit mooie weer trekt veel mensen naar zee en net als in Nederland is er dan vaak geen parkeerplaats meer te vinden.

Vandaag dus een echte thuisdag al hebben we samen, Ton met de rollator, wel nog een stukje van de boulevard gewandeld en 's avonds, dat is hier dus vanaf 22.00 uur nog even op het terras van de overbuurman gezeten.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S