HET VALT EEN BEETJE TEGEN 9.30 UUR

In Nederland 'Oranjedag' met hopelijk mooi weer want dat is Zuid Limburg gegund. Hier hadden we gezien de verwachtingen van de Spaanse Meteo iets beters verwacht maar rond het middaguur begon de zon te schijnen en was in een mum van tijd 22 graden. Vanuit het restaurant waar we vandaag waren zijn we meteen een stukje gaan rijden. We nemen een van de laatste routes die we gereden hadden maar nu in omgekeerde richting.

Eerst moeten we een stukje over de snelweg die pal langs Castell de Ferro gaat en ook langs Los Yesos, een piepklein dorpje met een mooie bloemenrand. De tegenovergestelde richting rijden liet ons inderdaad een aantal mooie dingen zien die ons eerder niet waren opgevallen.

Neem b.v. Albondon waar we de 28e die mooie watertap zagen, nu zagen we de reclame voor hun wijnen in brons uitgevoerd. De grote afbeelding is ruim 2 meter breed en de tonnen hierboven zijn ongeveer op ware grootte uitgevoerd.

Eerder al had Ton de bloeiende cactussen gezien maar was er geen plek om de auto neer te zetten, nu we van de andere kant kwamen was er wel een plekje te vinden. Het waren een heel aantal cactussen naast elkaar die allemaal vol gele bloemen zaten.

Hier zagen we ook deze bloemenstruik waarvan op de rechterfoto een enkele bloem, ongeveer 7 cm rond.

 

Direct onder de toppen van de Siėrra Nevada liggen de dorpjes Capileira en Pampaneira, we zaten dus weer erg hoog in de Alpujarras.

Het is altijd mooi om te zien dat zelfs hoog in de bergen er altijd wel een klein riviertje is dat het smeltwater van de toppen afvoert. Op de plek vanwaar ik deze foto maakte krioelde het van de sporen die de wilde zwijnen daar hadden achtergelaten en daar heb ik voor de curiositeit dan ook maar een foto van gemaakt.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S