We wilden vandaag nog eens naar Torre del Mar, een leuke stad met een heel lange boulevard. Toen we zo door de stad liepen zag ik deze leeuw staan en dacht dat de ING hier ook was neergestreken maar het bleek een van de vele bronzen kunstwerken te zijn die hier in deze stad staan.

 

 

Ik had net de leeuw gefotografeerd en we wilden de straat oversteken dus liepen we naar de zebra die er was en ik stak over terwijl Ton achter me reed, plotseling een hoop kabaal en Ton stond met de scootmobiel dwars op de straat en een auto schuin op de zebra.

De zebrapaden zijn in Spanje heilig en dan druk ik me echt zwak uit, maar de vrouw in de auto was waarschijnlijk afgeleid en reed Ton aan. Nu is de scootmobiel een erg zwaar iets en ligt laag op de weg zodoende was deze niet omgeslagen en zelfs niet beschadigd in tegenstelling met de zijkant van de auto. De vrouw was natuurlijk hevig geschrokken en maakte in alle toonaarden haar verontschuldigingen. Natuurlijk kun je hier erg kwaad over worden maar omdat er verder niets gebeurd was dan de schrik die Tonny had opgelopen lieten we het er maar bij want ook de scootmobiel had geen averij opgelopen.

Maar voor de mannen die net op deze plaats op de bankjes zitten was er plotseling gespreksstof genoeg terwijl wij al weer langs hun reden om verder te gaan.

 

Wij gingen verder maar de vrouw stond toch nog even naar haar schade te kijken en de mannen discuteerden verder. Wel kwamen nu van diverse kanten mensen naar ons toelopen om te vragen of echt alles wel goed was, dat is natuurlijk ook wel fijn om mee te maken.

 

 

 

Wij liepen verder richting strand en boulevard en zagen ook dat de plaatselijke feesten alweer afgelopen waren.

 

Als je zo tijdens etenstijd over de boulevard loopt komen er veel heerlijke geuren uit de diverse strandrestaurantjes. Maar één geur is steeds overheersend, die van de houtvuurtjes waar de sardines op houten spiesen tegen aan staan om gaar te worden.

 

Overal langs de kilometers lange boulevard zijn voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen met tevens op elke plaats een goede toegang over vlonders naar het strand en nog toiletten ook. De vuurtoren van Torre del mar staat prominent op de boulevard.

 

DEZE SOORT BLOEIWIJZE VAN EEN PALM HADDEN WE NOG NIET GEZIEN

 

NET ALS DEZE 25 SCHOTELS OP EEN RIJTJE OP HET DAK VAN EEN FLAT

 

Het uitzicht bij onze vrienden op Torrox Costa, bijna helemaal rechts is de vuurtoren nog net te zien

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S