Goed geslapen in een prachtig hotel en een uitgebreid Spaans ontbijt er bij.
We moesten Barcelona nog een boodschap doen en vertrokken om 9 uur uit het hotel en gingen om kwart over elf alweer de autoweg op richting Franse grens. Bij de afslag naar het motorspektakel was een kilometers lange file. Ofschoon men daarvoor de linkerbaan diende te gebruiken bleef iedereen ook op de twee rechterbanen rijden die naar Girona gingen en pas op het laatste moment wringen om naar links te komen. Toen we eenmaal aan het rijden waren ging het vlot al vonden we dat het toch wel behoorlijk druk was voor de zondagmorgen. Bij de laatste afslag op Spaans grondgebied ging ongeveer 80% van de auto's van de autoweg af wat ook weer voor een grote file zorgde al konden we daardoor snel nog even tanken.

Omdat we geen waarschuwing kregen over filemeldingen bleef het een raadsel waarom iedereen er af ging. De rit over de grens ging vlotjes maar bij de eerste tolplaats was het al bingo, rijen auto's voor de poortjes. Omdat we een TelePeage-module in de auto hebben was dat voor ons geen probleem en konden we moeiteloos door de speciale doorgang hiervoor. Maar de drukte was enorm en we begrijpen nog altijd niet waarom het juist op deze zondag zo druk was.

Uiteindelijk hebben we in een enorme file gereden van de eerste tolplaats tot Vienne voor Lyon, ruim 400 Km. Soms gewoon hard kunnen rijden en dan weer eens 50 of 60 kilometer langzaam rijdende file.
En wonderlijk genoeg, na Vienne geen druk verkeer meer en we reden met de maximum toegestane snelheid door de tunnels van Lyon en waren daarna ook snel in Macon, wel met 3 uur vertraging.

Het weer was nogal verschillend vandaag, onder het ontbijt was het nog aan het regenen maar toe we wegreden was het alweer droog. Toch onderweg het eerste uur nog af en toe een beetje regen maar de temperatuur liep al vlot op naar 21 graden. Rond drie uur was de temperatuur al opgelopen naar 24 graden en daarna 27.

We hebben vanavond rond half tien nog heerlijk buiten kunnen eten. Morgen dus naar Klimmen.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S