EN ZO KWAM DE ZON VANMORGEN OP EN EEN PAAR UURTJES LATER WAREN WIJ OP WEG NAAR ADRA

 

WAAR WE METEEN GECONFRONTEERD WERDEN MET DE SENIOREN DIE VAN ALLES TE BESPREKEN HEBBEN

 

Over een paar weken zijn er verkiezingen in Spanje, ook voor de gemeenteraden, er was een mevrouw verkiezings-krantjes aan het rondbrengen en natuurlijk ook voor de mensen op de bankjes. Op de linker foto kijkt men al naar haar en op de rechter foto had maar één man interesse.

We waren naar Adra gegaan omdat daar een VVV kantoor is en Adra ligt in de provincie Almeria waarvan we nog een aantal dingen moesten weten, we werden in ieder geval goed geholpen.

 

Op de linker foto een wachttoren die ooit dienst heeft gedaan maar nu op geen enkele manier meer een uitkijk heeft op de zee. Op de rechter foto een afbeelding van een sage uit Adra, een jonge visser wordt gered door een dolfijn.

 

Bij de vakantievoorbereidingen kwam ik eens helemaal toevallig de website van een cactuskwekerij tegen en zag ook dat deze veel internationale prijzen gewonnen had.

De foto's die er bij stonden waren mooi en ik wilde er best wel eens een kijkje nemen, El Ejido was niet al te ver van Castell de Ferro en op de website stond met rode pijltjes hoe je door al die kassen moest rijden om er te komen. ;-) :-)

En jawel hoor, we hebben de weg gevonden tussen al die kassen door en werden allerhartelijkst ontvangen en mochten vrijelijk door de twee gigantische kassen gaan lopen en waar het breed genoeg was rijden met de rolstoel.

 

 

 

Er werkten alles bij elkaar maar 6 mensen inclusief de baas. Het echte werk is dus eerst zaaien en dan later in de potjes doen en laten groeien.

De 'potgrond' werd in een grote machine gemixt, luchtig gemaakt en bevochtigd, een andere machine vulde de potjes met deze grond waarna een dame deze potjes in bakken deed waarbij meteen met de duim een gat in het midden werd geduwd.

De plantjes die inmiddels gegroeid waren tot het formaat van een boon werden met de hand stuk voor stuk in de, uit Nederland afkomstige potjes gedaan en werden daarna in rekken gezet om verder te groeien.

 

JE KOMT NIET UITGEKEKEN DE ENE PLANT NOG MOOIER ALS DE ANDERE

 

   

 

 

LINKS EEN AFDELING GROTE CACTUSSEN EN RECHTS RUIMTE OM OOK MET DE ROLSTOEL ER BIJ TE KOMEN

Je kunt begrijpen dat wij onze ogen hebben uitgekeken bij zoveel moois. Het was voor mij niet direct mogelijk om zo mooi mogelijke foto's te maken want alles was op de grond en veel ruimte om daar te gaan zitten was er niet of te stekelig. ;-)

We konden vanuit één van de cactuskassen even doorlopen naar een andere kas waar een soort van meloen gekweekt werd, het mondkapje dat bij elke rij hing doet me vermoeden dat het allemaal niet bepaald milieuvriendelijk gebeurd.

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S