DEZE DAG KAN AL NIET MEER KAPOT

We hebben vandaag een door de VVV uitgestippelde route gereden in het gebied 'Nevada' boven Adra en als je dit moet beschrijven passen maar drie woorden, prachtig, prachtig, prachtig.

Geen kleinigheidje, uit en thuis zo ongeveer 175 Km. maar te bedenken dat waar anderen wandelen, wij dus gaan rijden. Rond 12 uur maakten we onze eerste stop voor een kop koffie en konden de auto mooi voor de ingang van een barrestaurant parkeren. Ik ging eerst even naar binnen om te kijken hoe het uitzag, dat was oké en dus haalde ik Ton naar binnen. We waren de enige gasten, wel zaten buiten nog drie vrouwen op een bankje. Toeval of niet, we zaten nauwelijks of de dames kwamen ook naar binnen en er druppelden ook nog 4 mannen naar binnen. Ja, een heel klein dorpje en dan een buitenlandse auto voor de deur, dat moeten we in ieder geval gezien hebben.
Als we een mooi uitzicht hadden zijn we even gestopt om er van te genieten maar er waren ook wegen waar niet gestopt kon worden en we zijn door dorpjes gereden waar een vrachtauto absoluut niet doorheen kon rijden.

 

ROOD EN BLAUW

 

PRACHTIGE VERGEZICHTEN

 

BREM IS OVERAL NOG VOLOP AANWEZIG

 

PRACHTIGE TEGELWERKEN ALS WELKOM IN HET DORP OF HISTORISCH DOCUMENT

 

EN DE KERK IN HET MIDDEN

 

 

ECHT GEEL DUS

 

Het is haast niet voor te stellen maar toen we echt omhoog gingen naar ruim 1700 mtr. stond er bij het begin van een bergweg, "wees behoedzaam, bijgesneden wegen". Nou, dat hebben we geweten want voor vrachtverkeer in ieder geval gesloten, de weg was ongeveer 9 Km. lang precies anderhalve auto breed. Dat betekende steeds opnieuw bekijken waar een iets bredere plek was waar je, als dat nodig mocht zijn, een andere auto kon laten passeren. Maar een van de twee moest dan in ieder geval achteruit, het geluk was met ons want toen we er door waren kwamen we pas een auto tegen.
Als je van 1750 mtr. ineens omlaag gaat naar ongeveer 600 mtr. hebben de oren het zwaar te verduren en duurt het vaak een hele tijd eer je weer normaal kunt horen. We kwamen in ieder geval uit bij een uit de kluiten gewassen stuwmeer waarvan op de foto een klein stukje te zien is.
We zijn van hieruit via normale bergwegen weer naar huis gegaan en hebben een geweldige dag gehad.

Morgen maken we weer een behoorlijke tocht, we gaan naar Sorbas waar ik een rondleiding van een paar uur heb geboekt door een groot grottenstelsel en ik hoop dat er gefotografeerd mag worden.

 

HOME

TERUG NAAR WAT WIJ ZOAL DOEN EN FOTO'S