dinsdag 4 juni 2019

We zijn vandaag naar Spittal a.d. Drau gegaan, speciaal om de "Kärntenkarte" te kopen en om meer informatie daarvan te krijgen. Dat was ruim 100 Euro maar men wist ons te overtuigen dat we dat geld ruim terug zouden verdienen aan de privétolwegen en de gratis of sterk gereduceerde prijzen van de cabines naar grotere hoogten. We zullen zien waar het schip strand.

 

 

Veel mooie oude gebouwen en midden in de stad een prachtig heel goed onderhouden park. Centraal een grote fontein met er om heen veel prachtige bloemen in een rijke kleurschakering. Vanwege de hoge temperatuur het was inmiddels 300 geworden, hebben we ook nog een tijdje op een van de vele banken gezeten die enigszins in de schaduw stonden.

 

 

Mooie bloemen en dat helemaal rond de fontein.

 

 

Heel veel rode en gele klaprozen staken overal boven de anders gekleurde bloemen uit.

 

 

Toch leuk om te weten dat je er geweest bent.

 

 

We hebben een groot deel van het centrum bewandeld en zagen prachtig beschilderde voorgevels van huizen.

 

 

 

Een kunstwerk waar je over mag denken wat het voorstelt, wie weet was dit de hoofdprijs van een kind dat de kleurwedstrijd had gewonnen. Kleurrijk was het in ieder geval.

 

 

Bij deze hitte toch maar een verkoelend drankje genomen, ook al om uit te rusten want aan deze temperatuur waren we nog niet gewend.

 

 

Mooi woonhuis met torentje

 

 

Op de terugweg naar Flattach kwamen we langs een houtbewerker die een aantal voorbeelden op en aan zijn gevel had bevestigd. Helaas had hij zijn werkdag er al opzitten.

 

 

Met prachtige ogen.

 

 

Nog enkele van deze leuke voorbeelden.

Naar morgen