maandag 17 juni 2019

We wilden vandaag naar het meer in Bled gaan (SloveniŽ) omdat er zoveel moois over wordt geschreven. Het blijft natuurlijk altijd een gokje en dat bleek vandaag ook zo te zijn. Eerst gingen we in Bled naar de makkelijk te vinden VVV waar we informatie kregen en een gedetailleerde kaart  van de hele omgeving. Direct was te zien dat het meer heel makkelijk te vinden zou zijn, steeds bergaf vanuit het centrum. Op onze vraag of er rekening was gehouden met gehandicapten en de daarbij behorende parkeerplaatsen moest hij ons teleurstellen. Parkeren alleen in het centrum en dan omlaag lopen, en later natuurlijk ook weer omhoog. Gehandicaptenparkeerplaatsen ook alleen maar hoog bij de hotels. We wisten nu dus meteen zeker dat dit voor ons niet te doen was en zijn maar verder langs het meer gereden waar overigens niets van te zien was door de hoge bebouwing er langs en verder alleen maar dichte struiken met smalle wandelpaden naar de rand van het meer. Zelfs een foto hebben we niet kunnen maken.

 

 

 

Omdat we toch iets van de omgeving wilden zien zijn we doorgereden in de hoop door authentieke dorpjes te komen en daar van te genieten. Helaas was in de wijde omgeving ook alles op het toerisme toegelegd met kamerverhuur en appartementen.

 

 

 

Het enige wat de moeite waard was was een kerkje in Boh Bela met als bijzonderheid een driekant gedenkteken naast de kerk met allemaal kleine nissen waar een rode anjer in was geplaatst.

 

 

 

 

Omdat we het al snel voor gezien hadden verklaard zijn we terug gereden naar Oostenrijk, we moesten dezelfde toltunnel nemen met een lengte van 7,8 km. Ook nu weer langs de douane die we langzaam moesten passeren, het Europa-gevoel gaat dan toch wel wat verloren.
We zijn naar de Faager See gereden in de buurt van Villach, ook hier geen parkeerplaatsen en toen we er een vonden naast het meer stonden er twee banken maar die waren bezet.

 

 

We hadden ondertussen wel zin in koffie en vonden een restaurant met de parkeerplaats naast het terras. Een lekkere kop koffie met een gebakje op een groot bord met ook nog een paar grote scheppen yochert vol met vruchten. Het was werkelijk heerlijk maar voor dat bedrag kunnen we hier in Flattach een heel lekkere warme maaltijd bestellen.

Naar morgen