1 september

Vandaag zijn we naar Malaga gereden om wat te wandelen in en rond het centrum. van een eerder bezoek aan de stad wisten we dat de parkeerplaats 'Maritimo' erg goede faciliteiten heeft voor gehandicapten. We vonden de parkeerplaats vrijwel onmiddellijk en er was plaats vrij voor ons. Omdat we achter de auto altijd minstens 3 meter nodig hebben om de oprijgoten uit te leggen is deze plaats daar ruimschoots aanwezig.
Ook voor het naar buiten gaan met de rolstoel of scootmobiel is er een apart breed blauw pad aangelegd waar levensgrote afbeeldingen van een rolstoel op staan om misverstanden te voorkomen.
Eerst even naar de toeristinformatie gegaan om nog wat ontbrekende informatie over de omgeving op te halen en daarna meteen door naar het centrum. Om te voorkomen dat je in de zon moet lopen hebben ze bijna het hele centrum voorzien van grote lappen kunststof, natuurlijk met reclame er op.

 

We hebben erg van de sfeer genoten al is dat gezien de enorme hoeveelheid aan werkzaamheden soms even moeilijk.

De scootmobiel is, zeker in zo'n stad waar bijna alles mooi vlak is, best een uitkomst.

Overal staan levende standbeelden waarvan een enkele best mooi zijn uitgevoerd ook een aantal clowns met of zonder muziek en dan nog de kleurrijk uitgedoste figuren die de aandacht van kinderen proberen te trekken en meteen beginnen van fel gekleurde ballonnen mooie figuren te maken waarvoor de ouders dan moeten betalen.

 
Bij de monumentale kathedraal wordt aan bijna alle kanten gewerkt, zozeer zelfs dat de hoofdingang gesloten is. Wel heeft men de deuren wagenwijd opengezet om de mensen te verleiden helemaal naar de andere kant te laten lopen om zo toch binnen te kunnen komen. Helemaal links zie je nog net een kleine vrachtwagen staan, grote kunnen niet door de smalle straatjes komen om bij het graven de grond af te voeren en als men weer tien meter klaar heeft dezelfde grond weer terug te brengen.

Toen we in het grote winkelcentrum genoeg gezien hadden zijn we naar de kleine straatjes buiten het centrum gegaan. Daar is een grote hoeveelheid van kleine gespecialiseerde winkeltjes waar van alles verkocht wordt.

 

Deze, niet meer originele steen, staat in een gebouw uit 1776 opgericht door de economische sociŽteit van vrienden van het land.

 

Met het oog op de komende Feria, waren sommige winkels al helemaal in stijl ingericht en waren er dan ook veel klanten die de speciale feestkleding kwamen uitzoeken en kopen. Ik mocht een foto maken in de winkel en gelijk vlogen de mensen die juist zo mooi stonden met de jurken in de hand naar de zijkant van de winkel, jammer maar het zij zo.

 

We eten, net als vorig jaar, enkele keren direct aan de zee, ook gisterenavond.

 

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht