11 oktober
Nou, dat is wel even wennen, vroeg naar bed om ook weer vroeg in de morgen op te staan. Maar alles is gelukt en klokslag 6 uur vertrokken we uit Torrox Costa, natuurlijk alles nog donker maar gelukkig ook nog niet druk op de weg.
Eerst een stukje van 30 km. van de nieuwe autoweg en dan tweehonderd meter omlaag naar zeeniveau om dan nog ongeveer 75 km over de oude weg waar ook al het vrachtverkeer over moet, er is gewoonweg geen andere keuze. Maar vanaf 'Adra' is het dan ook alleen maar autoweg tot afrit 5 in Klimmen. Ook kozen we, ondanks tien km. extra en tolweg ook nog, toch om de hele zuidelijke en daarna noordelijke tolweg langs de oostkust te maken. Jullie moesten eens weten wat dat een gemak is, er is echt bijna geen ander verkeer op de Spaanse tolwegen omdat Spanjaarden er een hekel aan hebben om hiervoor te betalen en datzelfde geld voor parkeergarages. Toen het tegen acht uur licht werd was het meteen mooi weer ook al waren er wat wolken aan de lucht.
We hadden wel hele stukken last, wat zeg ik, overlast van muggen die voor hun laatste landing onze voorruit hadden uitgezocht waardoor we soms een extra stop moeten inlassen om de ruit schoon te maken. Misschien een tip voor anderen die ook vaak de ruit moeten schoonmaken, we hebben een soort spons waaromheen aan een kant allemaal dikke gevlochten draden zitten en je hebt geen chemisch spul meer nodig want in één veeg is de ruit schoon en glad.
De rit verliep verder erg soepel al waren er momenten op stukken niet betaalde autoweg waar het dan plotseling behoorlijk druk was maar kwam je weer bij de splitsing gewone weg en tolweg dan was er plotseling bijna niemand meer te zien op de tolweg. Op het hele traject konden we 120 km/h rijden waardoor we ondanks een aantal stops toch al om half zes op de stoep van het hotel stonden. Je weet niet wat je ziet, een prachtig hotel, spiksplinternieuw en dat voor
€ 39,00 toen ik in april een betaalde reservering deed. Dit bedrag is inmiddels aanzienlijk hoger.
Wel stond in de bevestigingsbrief dat het hotel pas 15 juni geopend zou worden, en wat is het geval ..... het hotel was vandaag precies één week geleden geopend maar had men ons dus niet  hoeven over te boeken naar een ander hotel. De 'aangepaste' kamer die we kregen was gegarandeerd nog niet eerder in gebruik geweest. En alles een en al luxe en beveiligd, zelfs om de lift te gebruiken moet je de sleutelkaart van je kamer gebruiken en datzelfde geldt voor de parkeergarage.

We gaan nu koffie maken want er gaat niets boven onze eigen koffie, we hadden genoeg meegenomen zodat we ook nu op de terugweg nog ons eigen potje kunnen zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er blijken maar weinig gasten te zijn (20.00 uur) want de parkeergarage is leeg, op onze auto na dan. Oh ja er ligt door het hele hotel bloemetjestapijt enne ............ daar hebben ze nog een reukje aan gegeven ook!

En omdat we vandaag overdag geen foto's konden maken nog maar iets extra van het hotel, en wel de aangepaste badkamer.

Naar de tweede reisdag

Terug naar het overzicht