11 september

Omdat we in Nerja nog enkele dingen moesten regelen zijn we daar om te beginnen heengegaan, een parkeerplaats voor de auto gezocht en de scootmobiel uitgeladen. Toen we klaar waren in Nerja zijn we toch nog even naar het 'Balcón de Europa' gegaan. Het is een grote ronde plek waar een hek omheen staat en vanwaar je erg ver kunt kijken. Op het uitzichtspunt staat ook een standbeeld van Koning Alfonso XII. Toen hij na de verwoestende aardbeving van 1884 een bezoek aan de stad bracht, was hij zo onder de indruk van het uitzicht dat hij het officieel de naam ‘Balcon de Europa’ heeft gegeven. 
Er staat een indrukwekkende rij met koningspalmen en aan de zijkanten staan 2 oude kanonnen die aangeven dat het uitzichtspunt tot 1812 uit een verdedigingsfort bestond. Dit fort is door de Spanjaarden zelf afgebroken - in samenwerking met bondgenoot Engeland - om te voorkomen dat het in handen van Napoleon zou vallen tijdens de oorlog met de Fransen. Er was een heerlijk verfrissend windje op het 'Balcón' en alleen al daarom bleven we er een tijdje staan. Natuurlijk ook om de steeds aanwezige drommen toeristen te bewonderen die allemaal non-stop foto's maken op die plek. Ook was er net een bruiloft en kwam de voltallige familie en verdere gasten uit de kerk, we waren net een fractie te laat om onopvallend al die feestelijk uitgedoste mensen op de foto te zetten. Het leukste van alles zijn de hoedjes, althans wat daarvoor moet doorgaan want meestal zijn het wat gekleurde strikken en veren die aan de zijkant van het hoofd bevestigd zijn. En het grappigst zijn de vrouwen op veel te hoge hakken waardoor ze zich uiterst moeizaam moeten voortbewegen, vaak hilarisch.
Daarna zijn we naar de auto gegaan om een, niet echt uitgestippelde, rondrit te maken door de Siërra de Almijara, de Siërra de los Guajares, vandaar naar het Parque Natural Sierras de Tejeda en dan doorgereden nar Alhama en toen weer richting kust, Velez-Malaga en toen weer de autoweg naar Torrox Costa.

Het was een rit met zeer afwisselende uitzichten en veel verschillende bossen, olijfboomgarden en amandelboomgaarden. Ook op een vrij hooggelegen punt een kilometers lange aanplant, langs beide kanten van de weg, van tomaten, sla, rode kool, bloemkool, artisjokken en nog veel meer groenten die we niet direct konden thuisbrengen. Er reden in dat gebied erg veel heel grote vrachtwagens die allemaal naar diverse coöperaties reden om groenten te laden. de wegen waren smal en geen gelegenheid om de auto even ergens te parkeren, dus hiervan geen foto's.


 

Dit is één van de vele prachtige vergezichten, duidelijk zijn een aantal van de soort kleine veldwegen te zien waar we vaker over schreven, deze komen in alle berggebieden voor.

Imkers plaatsen vaak aan de randen van de bossen grote hoeveelheden 'korven', in dit geval tegen de tachtig.

Heel duidelijk is hier de mooie rijenaanplant te zien, ook in de verte.

Het was al bijna donker toen we thuiskwamen en onderweg hebben we soms donkere wolken boven ons gehad en 50 druppels op de voorruit maar hoe dichter we bij de kust kwamen hoe warmer het werd. Wel zagen we, toen we aan het eten waren bij één van de vele restaurantjes aan zee, in de verte boven de zee flinke bliksemschichten maar daar is hier niets van te merken.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht