12 oktober

Na een goede nachtrust smaakte onze koffie en thee heerlijk, en konden we om precies 8 uur vertrekken. Alleen het afrekenen wilde niet bepaald vlotten en gelukkig had ik een afschrift van de bevestiging geprint meegenomen om nu te laten zien. Men wilde het normale tarief berekenen, maar toen ik vertelde dat ik een heel veel lager bedrag op de bevestiging had staan ging men na veel heen en weer getelefoneer akkoord na wel nog van de twee brieven die ik van hun had een kopie te maken. Alle andere hotels waren al daadwerkelijk betaald maar omdat van dit hotel de opening nog moest plaatsvinden na mijn reservering had men dit nog niet gedaan. Maar ja, we konden dus vertrekken al hadden we door de ramen al gezien dat het aan het regenen was en op internet ook gezien dat dit zeker tot de grens zo zou zijn. Ook hadden we het weer voor zuid Frankrijk bekeken en dat zag er aanmerkelijk beter uit al hadden we na de PyreneeŽn wel nog zeker 30 km. lang regen en miezerige regen. Langzaam werd het lichter al waren er wel veel wolken in de lucht maar een paar honderd km. verder begon de zon te schijnen. Het was, helemaal tegen de verwachting in, enorm druk op de tolweg met vrachtverkeer al hadden we daar niet de minste last van. Ook de weg door Lyon konden we makkelijk rijden, de tunnels passeerden we met een snelheid van 60 km/h. heel makkelijk. Niet lang na Lyon was een kantoor van de APRR waarvan we de badge in de auto hebben zitten en omdat we binnenkort een nieuwe houder hiervoor nodig hebben ben ik even naar binnen gegaan voor informatie en naar buiten gekomen met een nieuwe houder voor de badge.
Makkelijk geregeld dus en even later een grote pauze gehouden, heerlijk op een picknickplaats in de zon onze koffie gedronken en wat gegeten. Omdat we vandaag maar 800 km. hoefden te rijden waren we om vijf uur in 'Nuits Saint Georges' en ook hier een heel mooi hotel al waren we erg blij met onze Annabel want het was een behoorlijk stuk van de autoweg en met alleen de beschrijving zou het niet makkelijk zijn geweest. Toen we langs het station kwamen zou ik graag een foto ervan hebben gemaakt maar die komt morgenvroeg wel aan de beurt en houden jullie van ons tegoed. Nu maar een kiekje van het hotel waar in ieder geval meer gasten zijn als in Barcelona.

We gaan, later vanavond maar niet zo laat als in AndalusiŽ, eens kijken wat het menu ons te bieden heeft en maken morgen de laatste etappe naar Klimmen.

Het laatste stuk naar huis

Terug naar het overzicht