12 september

Omdat we een meerdaags uitstapje gaan maken stond de dag van vandaag in het teken van alle gegevens nog eens nalezen, en op internet nakijken of alles open was waarvan we gepland hadden om dat te gaan bekijken.

We gaan om te beginnen naar 'Medina de Sidonia' en dan naar 'Arcos de la Frontera' en omdat deze twee plaatsen niet direct naast de deur liggen gaan we al vroeg van huis zodat we aankomen als het leven in de stad begint. Gelukkig is de verbinding bijna helemaal betaalde autoweg, en daardoor is  de bijna 260 km ook in twee en een half uur te doen. De tweede dag willen we helemaal besteden aan 'Jerez de la Frontera', ja inderdaad, van de sherry. We gaan er niet heen voor die sherry want dat hebben we vroeger al eens gedaan maar als hoofddoel de 'Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre'. Dit is de beroemdste Koninklijke paarden dressuurschool ter wereld en we willen het liefste een show meemaken. Mocht dat niet kunnen dan willen we in ieder geval bij de dressuur aanwezig zijn. Ook de stallen zouden we graag zien maar er zal veel afhangen of we met de scootmobiel overal in kunnen, al denken we van wel omdat ze speciale entreeprijzen hebben voor gehandicapten.

 

En natuurlijk proberen we nog enkele andere bezienswaardigheden te bezoeken en bij de 'Turist Information' te vragen of ze mijn petje dat ik daar vorig jaar heb laten liggen voor me bewaard hebben.;-)
Hier links staan de temperaturen voor maandag en dinsdag, we zullen dus weer in de schaduw moeten blijven, de wolkjes betekenen alleen maar dat de zon niet brandt en heeft dus verder niets met de temperatuur te maken. Ik zal in ieder geval mijn best doen om wat mooie foto's te maken en dat natuurlijk niet alleen voor onszelf maar ook om iedereen te laten meegenieten.

En omdat we toch thuis waren hebben op het dak de lakens gewapperd en zijn we vroeger dan normaal gaan eten want het is morgen vroeg dag.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht