2 oktober

Vandaag niets bijzonders te melden of het zou moeten zijn dat we weer eens lekker uitgeslapen hebben en daarna op ons dooie gemak een lekker ontbijtje hebben gehad.
Wel moesten we nog even naar Nerja omdat een lampje het begeven had, nu is men in Spanje al helemaal niet van de 'lamperige' want als je wilt lezen moet je zelf wel zorgen voor een goede verlichting (in huis dan).  En de lampen die er zijn..... ze hangen steeds op de verkeerde plaatsen dus al zeker niet boven een eet(werk)tafel. dat is niet perse zo hier in huis maar zoals jullie weten komen we al wat jaartjes in Spanje en zijn dus wel echte ervaringsdeskundigen. Het was ooit in Torre Nueva dat ik een lamp gesloopt heb om de zwart rieten kap er af te halen zodat we licht hadden, nadat ik ook nog een sterkere lamp er voor had gekocht.
Goed dat was de lamp maar er moest weer nieuw water komen en het brood was ook niet meer genoeg net als de zumo's, dat zijn heerlijke pure fruitsapjes (bij het ontbijt) voor de benodigde vitaminen. Daar komt nog bij dat de winkels op zaterdag maar kort en op zondag helemaal gesloten zijn, althans na 15 september als de laatste vakanties ook hier in Spanje voorbij zijn.

Ook nog even een kunstzaak bezocht waar ze toch oh zo'n mooie spullen hebben. Bij het uitzichtpunt 'Balcon de Europa' zag ik nog een struik met blauwe en gele bloemen over een rand hangen.

Toch ook nog wat andere foto's gemaakt want er werd getrouwd en dat gebeurd in Spanje dus op zaterdag of zondag. De genodigden wachten er buiten de kerk tot  plechtigheid is afgelopen en dat waren er deze keer niet zoveel. Twee of drie weken geleden was er een trouwerij waarbij het hele plein vol stond met mensen waarvan de vrouwen hun mooiste jurken aan hadden en een bijpassend hoedje De heren hebben dan bijna allemaal als overhemd en stropdas iets blauws, lila of paars aan. Nu schrijf ik wel hoedje, maar dat is niet zo, het zijn frutseltjes die aan de zijkant van het hoofd zitten en qua kleur natuurlijk passen bij de jurken of iets wat daaraan zit.
We zijn nadat ik de boodschappen naar binnen had gebracht doorgereden naar 'Torre del Mar' om daar nog wat te wandelen over en langs de geweldig mooie boulevard. Je kunt direct merken dat het weekend is want de stranden zijn ineens, natuurlijk ook door het mooie weer, weer goed bezet en de zwemmers in de zee durven zelfs ver in zee te gaan omdat de zee gewoon strak was zonder golfjes en dat allemaal met de goede windrichting. Na een behoorlijk stuk gelopen te hebben zijn we naar een ons bekende ijssalon gegaan en wij waren echt niet de enigen, het zat er stampvol. Allemaal mensen die er op hun zaterdagmiddag, na het doen van de boodschappen of tijdens het wandelen met de kinderen, even neerstreken. Wij hadden tafeltje 62 van de 65 het is daarom dat we geschat hebben dat er een kleine 200 mensen zaten en over de snelheid met bedienen sta je versteld. Er komt een dame die je de naar gelang koffie of ijskaart geeft en even later je bestelling opneemt, die gaat draadloos naar de salon waar een x-aantal mensen alleen maar alles gereed maken waarna je erg snel, in ons geval het ijs, op tafel hebt staan. Het kabaal dat Spanjaarden maken is soms oorverdovend en je vraagt je af of ze zelf wel alles verstaan wat er gezegd wordt. En grote mengelmoes van kabaal waartussen ook nog de nodige kinderen aan het huilen of schreeuwen zijn waarna de opa een heel stel kinderen meeneemt naar de draaimolen die op Euro's wel blijft draaien, maar voor ons een heerlijk gevoel om daar gewoon als Nederlanders tussen te mogen zijn. We hebben er een hele tijd gezeten ook al omdat het helemaal in de schaduw was en er een licht briesje over ons heen kwam. Daarna zijn we weer de boulevard op gegaan om langzaam richting auto te gaan, ook hier, het is geweldig, zijn er veel parkeerplaatsen voor de minder mobiele mens en allemaal op de allerbeste plekjes langs de hele boulevard. We zijn weer naar huis gegaan, het was inmiddels al na zes uur, om te zorgen dat we vanavond goed uitgerust kunnen gaan eten. ;-)

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht