2 september

Ofschoon het nog niet echt merkbaar is gaat de temperatuur de komende dagen dus onder de dertig graden komen. Dit staatje is van de plaats TORROX dat een stukje hoger ligt en dus lagere temperaturen heeft. Hier, direct aan de kust, is het altijd een stukje warmer. Als je een wolkje voor de zon ziet betekent dat dan ook echt een wolkje. Ik zal proberen daar vandaag een voorbeeldfoto van te maken.
Vandaag zijn we wezen wandelen in het dorpje Torrox Costa, waar we nu wonen is het wel in de gemeente maar toch nog 5 minuten met de auto hiervandaan. Er heerst geen toeristendrukte al zijn er wel veel senioren vooral uit Duitsland en enkelen uit Engeland.
Als er al drukte is dan is dat door de kleine kinderen die hier met hun ouders zijn, om de honderd meter is wel een kinderspeelplaats met prachtige speel- en klimtoestellen.

 

 

 

 

De vakantie duurt hier nog tot half september en dan zijn de weinige parasols die er nu staan bijna helemaal verdwenen. In de verte vaart een vissersbootje onder de onbewolkte strakblauwe hemel, het blijft steeds langs de kust varen met stalen schraapnetten. We weten (nog) niet wat ze willen vangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt hier duidelijk zien hoe de bomen worden gesnoeid, elke paar jaar gaan de onderste, soms al geel geworden, bladeren er af. Dit is een secuur werkje en er wordt dan ook meestal een tuinman voor ingehuurd. De witte wolkjes waar ik over schreef zijn hier dan ook te zien.

 

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht