20 september

We moesten vandaag nog enkele dingen gaan regelen in Nerja en hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een rondje door de winkelstraatjes te lopen en nog even naar het 'Balcon de Europa' te gaan en de wind lekker om onze oren te laten waaien, want wind was er genoeg vandaag. Trouwens wolken waren er ook genoeg, zeker boven de bergen, en dit bracht ons op het idee om eens boven in de bergen te kijken naar de wolken.
We zochten samen een leuke rit uit maar als je al veel in de bergen gereden hebt ontkom je er niet aan om soms een weg te nemen die we al eens gereden hadden, maar we vinden alle uitzichten mooi, dus was dat niet erg.

 

De wolken waren soms dreigend genoeg, dan weer mooi om te zien en na een tijdje waren ze zowel dreigend als met open plekken waar de lucht prachtig blauw was om te zien en de bergen een prachtig contour vormden op de achtergrond.

Op een gegeven moment zaten we weer ver boven de veertienhonderd meter en merkten pas hoe koud het was toen we ergens uitstapten om een hapje te eten. Er zaten een paar doorgewinterde natuurvorsers buiten te eten maar hadden wel hun jas aan, toch kozen wij er maar voor om binnen te zitten. Het was een mooie plek zo hoog in de bergen en midden in de bossen, er hingen opgemaakte koppen van steenbokken en van een groot hert aan de muren. Deze steenbokken hadden lange horens, daarom vroeg ik aan de eigenaar hou oud deze geweest waren, hij vertelde me zeker tien jaar.

 

 

 

 

Toen we na een tijdje verder reden kwamen we weer een bord tegen waarover ik al naar mijn broer Bert geschreven had. Het waarschuwde de automobilisten voor wielrenners die hier oefenen. Let wel, je zit dan al op bijna 1500 meter en die moet je dan ook nog eerst nemen.

 

 

 

 

 

 

 

Op deze hoogte groeit alles iets langzamer, zo zaten de amandelen nog aan de bomen terwijl in de lagere delen deze al allemaal geoogst zijn.

Toen we een stuk lager waren reden we over een weg waarlangs groenten geteeld worden, kilometers lang, en steeds maar van die enorm grote vrachtwagens met koeling af en aan rijdend om deze groenten op te halen. Het was voor mij bijna niet te doen om langs deze toch al erg smalle weg een plekje te vinden om de auto even te parkeren anders had ik een veel mooier overzicht kunnen maken om de massaliteit beter tot uitdrukking te brengen. Kilometer na kilometer steeds maar groenten langs de weg.

Links, boontjes, artisjokken en kool, rechts tomaten.

 

 En hierboven sla. Nog een kropje nodig?

We hebben weer een leuke dag gehad en ontzettend veel mooie dingen gezien en gefotografeerd, helaas kan ik maar een heel beperkt aantal foto's hier aan jullie laten zien waarvan we denken dat iedereen dit wel mooi zal vinden.

Onderstaande link kreeg ik ook nog gestuurd en wil deze niet aan jullie onthouden.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=NLjuGPBusxs&vq=medium

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht