22 september

Omdat we morgen voor een dag of drie weggaan zijn er nog wat klusjes te doen, de was moet gedaan worden, er moeten nog wat boodschappen gehaald worden en de scootmobiel moet natuurlijk weer helemaal volgeladen worden. En als laatste natuurlijk strijken en inpakken.
Toen de was om half elf buiten hing zijn we naar Nerja gegaan voor een boodschap en daarna doorgereden naar Almuņecar voor een ijsje aan de kust. Nu zijn we beslist wel eens verder weggegaan om een ijsje te eten maar het is vakantie nietwaar.

Bij een wandeling over de boulevard van Almuņecar is van alles te zien, op de eerste plaats de toch nog volop aanwezige badgasten, direct langs de zee onder een parasol genietend van de zon en de zee.

En dan natuurlijk de plaats waar vanmorgen om 7 uur alle vissersbootjes op een signaal van de havenmeester allemaal tegelijk mochten uitvaren. (vanwege de concurrentie). De niet in gebruik of in reparatie zijnde bootjes liggen dan eenzaam op het strand te liggen. Deze boot was nog nat van de verf en in de verte nog een vissersbootje dat niet ver van de kust bleef om te vissen.

Met dit soort katrol worden de boten uit het water getrokken, de ijzeren staaf gaat door het gat en dan maar draaien. Naar de zee toe laat men de boot rollen over boomstammetjes die steeds verlegd worden, het gaat natuurlijk bergaf.

Terwijl ik op het strand de foto's maak wacht Ton in de zon boven aan de trappen.  Hierboven zijn dadels aan de dadelpalm.

      

En tot slot natuurlijk het ijs(je), Ton vond dit zo mooi dat ze er eerst een foto van gemaakt heeft.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht