26 september

Na de dag van gisteren die toch ook wel wat emoties kende hebben we vanmorgen iets langer geslapen maar wel meteen naar de TV gekeken voor het laatste nieuws over het weer hier ter plekke want het zag er erg bewolkt uit. De vooruitzichten waren goed dus hebben we twee keer iets gedaan wat nu op het dak wappert en zijn daarna meteen naar de boulevard gereden om daar wat te wandelen en nog een kleine boodschap te doen.

De zon kwam ondertussen al door de wolken heen en het begon zowaar een beetje te waaien, een heerlijk windje bij deze temperaturen want bewolkt of niet de temperatuur blijft hoog. Omdat we hier rond het middaguur aankwamen was het nog erg rustig maar toen we tegen de siŽsta weer naar huis gingen zaten de terrassen al goed gevuld, wij zaten daar overigens ook bij, en waren de verkopers van horloges, zonnebrillen en wat dies meer zei al volop aan het venten.

Wel wil ik nog iets over deze kustplaats, voormalig vissersdorpje,vertellen. Zoals een heel groot deel van deze omgeving werd er al in de 12e eeuw over 'Torrox' geschreven de naam dus gebruikt zoals die nu nog is. Het is ook goed te zien aan de vele opgravingen die hier hebben plaatsgevonden en nu dus te zien zijn. Later trok men de bergen in en daar is dus nu nog steeds het dorp 'Torrox' en alles wat hier aan de kust is heet daarom dan ook 'Torrox Costa'. men trok de bergen in om zich via speciale uitkijktorens te beschermen tegen de talrijke aanvallen van piraten.

Uit de tijd dat hier nog een echt vissersdorpje was stamt dan ook de vuurtoren en ernaast heeft men een uitzichtplatform gemaakt met glazen bodem zodat men de eronder liggende opgravingen kan zien.

We hebben de dag afgesloten met een heerlijk etentje op het strand bij een restaurant waar we nog niet geweest waren, nog geen kilometer van hier dus dicht genoeg bij huis voor een groot glas bier bij het eten.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht