28 augustus 2010

Na een goede en rustige nacht konden we vanmorgen na een goed ontbijt om half acht vertrekken richting Allicante. Er was heel veel en sterke wind die tot een stuk in Spanje heeft aangehouden. De laatste paar tolplaatsen waren we weer snel voorbij en om klokslag 10 uur reden we over de grens naar Spanje.
De autoweg was relatief rustig dat wil zeggen we konden op onze snelheid blijven doorrijden. Echt anders was dat zowel in Frankrijk als Spanje op de weg richting noorden. Geen echte files maar alle drie de banen vol met langzaam rijdende auto's.
In Frankrijk moet iedereen maandag weer aan het werk en ook de scholen beginnen weer, dus iedereen op het laatste moment naar huis.

 

Natuurlijk hebben we weer een aantal keren een pauze genomen en overal was het rustig en konden we ons tafeltje uitzoeken zo dicht mogelijk bij de auto. Heerlijk als je een flesje koud water of cola zo even uit de auto kunt halen en heerlijke warme koffie voor bij het brood. Verse koffie want die maak ik 's morgens in het hotel vlak voor we wegrijden.
Er moet ook, dat was ik bijna vergeten, nog een dank je wel naar Leon Knarren die me de juiste tip gaf om zonder nat bezwete rug in de auto te zitten, Leon, geef het maar door aan je vrouw.

 

Na Tarragona begonnen de afscheidingen tussen de vangrails met Oleanders afwisselend rode en witte en dat honderden kilometers lang. De autowegen zijn ook zodanig lang dat je nergens een probleem hebt met afslagen, onze navigator gaf wel eens aan"deze weg 238 kilometer volgen".

 

 

 

 

 

Het hotel in Allicante was weer zo gevonden dankzij onze Annabel die alle nieuwe wegen die hier in Allicante de laatste twee jaar zijn aangelegd feilloos wist te vinden. Het hotel is erg luxe maar omdat ik het al in april had geboekt de prijs dus niet.


We kijken vanuit onze kamer zo op de zee en nog een klein stukje haven ook nog erbij. Zoals op de foto te zien is, is het hier naast erg warm ook zwaar bewolkt.
Die zware bewolking begon ongeveer ter hoogte van Benidorm en is zo gebleven tot hier, wel was het soms boven de zee n grote stralende blauwe lucht met enkele witte wolkjes en keek je landinwaarts dan waren de daar aanwezige bergen gehuld in dikke wolken.

 

Haast niet te geloven, de vijgen hangen hier voor het raam, jammer genoeg nog niet rijp.

 

 

Morgen het laatste stuk, maar beslist meteen het mooiste want we rijden direct na Murcia door enkele natuurgebieden en eindigen in de Alpujarras nadat we ook nog een groot stuk langs de Sirra Nevada zijn gegaan.

 

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht