29 augustus

Vandaag dus het laatste stuk van Allicante naar Torrox Costa, maar niet via de route die we ons hadden voorgenomen. Wat was het geval? Vanmorgen op het weerbericht zagen we tot onze schrik boven het hele berggebied waar we doorheen wilden rijden, één grote zwarte wolk met hele dikke bliksemflitsen er in. Ja, dan is de keuze snel gemaakt want de andere route loopt helemaal langs de oostkust omlaag naar Almeria en dan langs de zuidkust richting Malaga. Nu zagen we onderweg de bergen ook in dikke wolken ingepakt en boven de zee mooie blauwe luchten. Deze autoweg was ook goed te berijden en bleef autoweg tot 100 kilometer na Almeria, bij Adra. Maar dan begint het dan ook, een gigantisch drukke weg, tweebaans waar je vaak maar 40 of 50 mag rijden en waar een badplaats is kunnen de badgasten om over te steken de zebra vrij maken en dan hoopt alle verkeer weer over een lange afstand op. Maar om klokslag één uur stonden we toch op de parkeerplaats bij het restaurant van Antonio en Amalia, broer en zus.

Amalia zag me direct toen ik het drukke restaurant binnenkwam en terwijl ze bier aan het tappen was gaf ze me tussen de mensen door al een brede glimlach. Toen ze daarmee klaar was kwam ze direct naar me toe om me welkom te heten en we spraken af dat we elkaar bij het appartement zouden treffen want ze wilde ons natuurlijk laten zien dat alles weer pico bello uitzag.
En dat dit zo was zie je op de foto's.

Het inruimen van de kasten was vrij snel gebeurd, samen alles op de hangertjes en klemmen zetten en in de kast hangen, teamwork dus.

 

Omdat het inmiddels zondagmiddag is zijn de supermarkten gesloten en moeten we dus tot morgenvroeg wachten om brood, margarine, jam en sinaasappelsap te kopen bij een klein supermarktje aan de overkant van de straat. Water kon ik al vlug bij een stalletje langs het strand kopen zodat we in ieder geval genoeg water te drinken hebben. Het grote boodschappenlijstje heeft Ton al klaar gemaakt en morgen na het ontbijt gaan we die samen in de grote supermarkt doen.

We zullen vanavond wel naar Nerja gaan om te eten dat is hier maar 5 km. vandaan en een behoorlijk toeristisch geheel, Valkenburg in het groot zou ik zo zeggen voor de insiders.

EN DIT WAS ONZE SPONSOR VOOR DE WIFIVERBINDING

 

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht

 

 

n