30 augustus

Vanmorgen voor het eerst in drie dagen weer zonder wekker wakker geworden, we hadden het allebei wel nodig want al kan ik heel ontspannen rijden, je moet toch altijd met je hoofd erbij zijn en dat merk je na drie dagen dus ook.
Natuurlijk eerst even naar het kleine buurt supertje hier tegenover ons voor brood, margarine en een potje jam. Na het ontbijt zijn we naar Torre del Mar gegaan, een redelijk grote plaats met heel veel soorten winkels, hier ongeveer 15 km. vandaan. Omdat ik een nieuwe Spaanse simkaart nodig had, ik was die van Vodafone vergeten op te waarderen binnen een
half jaar en die stond nu dus op 'dood'.
We vonden al snel een 'Orange' winkel waar het wel erg druk was maar het wachten werd beloond. Ik kon een nieuwe prepaid kaart kopen, alleen gaat daar in Spanje een heleboel schrijfwerk aan vooraf.
Alle gegevens van je identiteitkaart worden overgenomen, je moet aantonen waar je woont in Spanje en ook die gegevens worden allemaal in een veiligheidsregister opgenomen. Maar ja, de kaart kost 
Ä 9,00 en is tevens je beltegoed. Het enige waar we aan moeten denken is in oktober vlak voor we weer naar huis komen de telefoon nog even wat op te waarderen zodat de geldigheidsduur oktober 2011 is.
Op weg naar huis vanuit Torre del Mar zijn we meteen naar de grote supermarkt hier vlakbij gegaan om samen de grote boodschappenlijst af te werken. Dat is een heel gedoe, de rolstoel en een boodschappenkar waar de supermarkten in Nederland jaloers op zouden kunnen worden, alsof de boodschappen voor een hele maand er in moeten passen. Het is nu siŽsta en dus heerst in alle huizen rust, ook hier en dat laten we ook zo tot na het eten. Maar wel nog even dit voor de echte liefhebbers, 2,5 liter Coca Cola, ja je leest het goed, Ä 1,38 en de koelkasten zijn hier inmiddels op aangepast!!

Na het eten zijn we met de rolstoel een stuk langs het strand gereden, wat heet strand, het zijn dikke platte stenen met zand. Wel konden we op een aantal plaatsen met de rolstoel over een pad een stuk lopen tot bij het zand. Omdat hier geen toeristenstrand is, is alles keurig verzorgd door de mensen die er direct aan wonen.


De foto helemaal boven is het reclamebord als je van Torrox Costa naar Nerja gaat. Het is zoals ik al schreef 5 km. bij ons vandaan. Leuk om een keer in de toeristische drukte te zijn met vooral veel Engelsen om je heen maar daar houd het dan ook mee op.

Morgen willen we een stuk door de omgeving rijden al moeten we daarvoor eerst en nieuwe kaart gaan kopen want de oude was na ons vorig bezoek behoorlijk versleten van het steeds op een andere plaats vouwen.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht