31 augustus

Natuurlijk een beetje uitgeslapen en heerlijk ontbijtje gemaakt, daarna nog enkele kleine huiselijke beslommeringen. We wilden vandaag diverse dingen maar allereerst natuurlijk even wachten op de Vuelta die in de buurt van ons dorp voorbij kwam. Dat wielrennen is overal hetzelfde, eerst 20 politie's op motoren dan een reclamekaravaan. Dan komen de helikopters in de lucht en  dan komen nog eens dertig politiemotoren met loeiende sirenes en massa's auto's met reservefietsen.
als dan eindelijk de renners komen is het een lange zoeffff en dat was het dan, wachten op de bezemwagen en iedereen weer de weg op. Hierbij enkele impressies waarbij ik natuurlijk op de Rabo's heb gelet.

 

Toen alles voorbij, en de weg weer berijdbaar was zonder voetgangers zijn we even doorgereden naar Rincon de la Victoria waar we binnenkort even moeten zijn. Onze Navigon (Annabel) had al aangegeven dat we in een moeilijk bereikbaar gebied kwamen. Oké, dat hadden we dan ook al snel in de gaten maar hebben in ieder geval ontdekt hoe we boven op het puntje van het dorp moeten komen.

Daar vandaan zijn we rechtstreeks het gebergte in gereden om te genieten van de vergezichten. Helaas was het nogal heiig maar er waren genoeg prachtige plaatjes zoals de witte dorpjes die tegen de bergen geplakt lijken.

 

In het gebied waar we doorreden worden heel veel druiven geteeld, hele bergwanden vol. Een klein gedeelte daarvan wordt gebruikt voor het maken van rozijnen. Helemaal met de hand verzorgd worden de trossen voorzichtig neergelegd en heel regelmatig gedraaid tot het een rozijn is. (zie 19 en 25 september van 2009). Hieronder nog een impressie van de bakken waar de druiven ingelegd worden om te drogen.

Duidelijk is te zien hoe vol de bakken liggen en welke met een dakje om ze even rust te gunnen. En zo zijn er massa's plaatsen waar dit te zien is. ELKE TROS DRUIVEN MOET MET DE HAND OMGEDRAAID WORDEN !
Erg leuk is het dorpje Almachar dat helemaal in het teken van de druiven, rozijnen en olie staat en dat middels vele tegeltableaus aan ons laat weten.

 

Overal zit wel een gepensioneerde, buiten of in de schaduw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En onderweg natuurlijk af en toe een hapje en een drankje.

 

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht