4 oktober

Ja, zomaar een lekke band, omdat we nogal frequent moeten tanken, hoe bestaat het hè, controleer ik ook vaker de bandenspanning. De tip om bij veel kilometers en vaak met hoge snelheid vaker te controleren kreeg ik van mijn bandenleverancier in Klimmen voor we vertrokken. En daarom was het me opgevallen dat ik zeker om de paar dagen de rechterachterband iets moest bijvullen, niet veel maar wel altijd zeker een halve bar. Omdat ik me daar toch niet echt lekker bij voelde zijn we vanmiddag voor we een stuk wilden gaan rijden toch maar even naar een garage gereden om de band te laten nakijken. Ja hoor, toen we terug kwamen van een klein wandelingetje door de XXL-supermarkt waar de garage bij hoorde, was de band gerepareerd en had men er een 'tormillo' uitgehaald, dat is een schroef. Op deze manier rijden we in ieder geval een stuk rustiger.

Het was natuurlijk een stuk later geworden maar omdat we gewoon voor ons plezier toch een stuk wilden rijden door een klein gebied waar we nog niet geweest waren zijn we daar toch aan begonnen. In dit gebied worden bijna alleen maar druiven geteeld maar het bijzondere is dat ze tegen hellingen staan waar wij waarschijnlijk niet langs omhoog zouden kunnen lopen. We vroegen ons dus steeds af hoe men deze struiken verzorgd en hoe de druiven dan wel geplukt (geknipt) moeten worden. Misschien dat we dat komend voorjaar ergens kunnen zien.

Voor wat de was drogen betreft zagen we weer iets grappigs, de bonte en de witte was hingen wel gescheiden aan de muur.

Ook vaker zie je een bron langs de weg waar drinkwater getapt kan worden en een enkele keer ook lage drinkbakken voor de schapen en geiten van de herders.

Als je zo langs de dorpen komt zie je vaak erg mooie welkomstborden uitgevoerd als tegeltableau en als een dorp iemand heeft voortgebracht die beroemd is geworden laat men dat ook wel zien.

Door de laagstaande zon en de schaduw daarvan kregen de bergen en de zee op de achtergrond een heel andere dementie.

Op de weg naar huis op het laatst toch maar een grotere weg gezocht vanwege de tijd en aankomende duisternis, op die manier kwamen we uit in een buitenwijk van Malaga en was de autoweg dus weer snel gevonden.

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht