9 oktober

Ofschoon de vooruitzichten slecht waren bleek het hier toch wel zo helder te zijn dat we van deze zaterdag nog wilden profiteren door een rit te gaan maken in de Alpucharras. De hele rit was precies onder het gebied waar we gisteren waren.

Toen we wat hoger in de bergen kwamen (1200 mtr) was er ineens wel wat bewolking, het waren geen regenwolken maar gewoon laaghangende bewolking. We hadden er geen last van al zou je dat aan de hand van de foto wel zeggen, dit was gewoon een momentopname die ik leuk vond. Toen we zo ongeveer op het hoogste punt van de rit waren, waar we de rest van de dag ook wel zouden blijven zijn we koffie gaan drinken en er bleken overal toch veel Spaanse families onderweg te zijn. Of voor de gezelligheid of om te wandelen in dit wandelgebied.

We genoten van al het moois dat direct langs de wegen te zien was, er waren in dit gebied naast de boomgaarden met amandelbomen enorm veel druivenplantages aangelegd. We hebben geen verstand van al die verschillende soorten maar de bladeren hadden allemaal verschillende kleuren en er waren veel struiken op stokken. Nog niet alle velden waren geplukt zodat ik bijgaande foto's kon maken.
Natuurlijk zie je veel verschillend gebouwde boerderijen, een gewoon groot of middelgroot huis met een aantal bijgebouwen waar ze de machines hebben staan. Soms zijn deze stallen in het veld omdat bij het huis geen plaats is. Bij de huizen zie je dat men van bloemen houd want er staan vaak de meest uiteenlopende soorten in diverse kleuren in grote potten of in de volle grond. Die planten moeten natuurlijk ook goed onderhouden worden want het is geen Nederland waar water genoeg uit de lucht komt.

We reden ook weer een stuk door bosgebied met kurkeiken die nog maar net van hun jasje waren ontdaan. Van wat reststukjes heb ik een foto gemaakt zodat het duidelijk te zien is. Deze kurkeiken krijgen nog een merkteken om aan te geven wanneer ze weer aan de beurt zijn om de kurk te leveren en dat is zo om de 8 tot 10 jaar. De laatste foto heb ik van internet omdat we de opslagplaats niet konden vinden.

Toen we op weg naar huis door Cadiar kwamen zagen we een leuk kunstwerkje dat als sluitstuk van een cursus was gemaakt, in veel gemeentes zie je wel een welkomstbord in de vorm van een mooi tegeltableau maar dit was weer eens iets anders.

En nu nog een bericht aan alle kappers in de Klimmenderstraat in Klimmen, wees paraat want we komen er weer aan ..............

Naar de volgende dag

Terug naar het overzicht