Deze tocht stond al een tijdje op het programma maar dan moet je wel enigszins helder en mooi weer voor hebben om van de fantastische uitzichten te kunnen genieten. Een nadeel was er ook want om in het gebergte te komen moesten we eerst tot vlak voor Almeria rijden, wel over de autoweg maar altijd nog ruim 80 kilometer. We hadden de te rijden route thuis al doorgenomen inclusief verlenging of inkorting indien nodig.
Enkele jaren geleden hadden we het eerste stuk van deze route al eens gereden en namen toen een verkeerde weg waardoor we in een klein dorpje met wel erg smalle straatjes terecht kwamen. Een bewoner die met zijn kleinkindje aan het wandelen was vertelde in in heel goed Engels tot waar we terug moesten om een andere weg te kunnen nemen. We gekten er onderweg nog eens over maar kwamen ook nu weer in datzelfde dorpje terecht. Gelukkig konden we ons haarfijn herinneren wat de man ons toentertijd verteld had en vonden het smalle weggetje dat ons de berg verder invoerde. Smal was het want we moesten na iedere bocht proberen zover als mogelijk te kijken naar een tegenligger want er paste maar n auto tegelijk op deze weg en ook onthouden waar het, indien nodig, iets breder was geweest om dan op die plaats langs elkaar te kunnen gaan.
Gelukkig was dat allemaal niet nodig want een aantal kilometers verder werd het weggetje vanzelf wat breder en konden we eens stoppen om een foto van het dorpje Felix te maken. De natuur werd hier steeds minder met rotsen zonder begroeiing en de lage struiken maakten plaats voor bossen.

 

 

 

 

Dit is de Sirra de Gador waar we in het begin doorreden, vaak nog met kale rotsen.

 

 

 

 

En dat werd al snel allemaal dennenbossen overal om je heen.

 

 

 

Bij 'El Marchal de Enix' werd het landschap weer iets anders en zagen we soms weer druiventeelt. Ook verder op de route waren er meer en meer grote, tot soms wel heel grote oppervlakten met druiven beplant. Niet alleen de berghellingen zoals je dat in onze omgeving ziet maar ook op grote vlakke stukken.

 

 

 

 

Gelukkig waren de wegen niet al te stoffig want de auto had net weer eens een poetsbeurt gehad.

 

 

 

 

Vlak voor Illar kwamen we bij een uitzichtpunt dat speciaal was aangelegd met veel borden waarop foto's, tekeningen en schema's van een oude nog bestaande, maar natuurlijk niet meer in bedrijf zijnde open steenmijn.

 

 

De mijn, we zijn er niet naar toe gereden omdat we dan eerst meer hierover moeten weten.

 

 

 

Dit was ons panorama vanaf het uitzichtpunt met helemaal rechts de mijn. De omgeving waar we doorheen reden werd steeds groener en groener en we zagen dat er een rivier moest zijn maar deze was niet te zien door de enorme begroeiingen met riet. ook weer veel sinaasappel- en citroenboomgaarden.

 

 

 

 

Verder op onze route kwamen we door Ragol en het laat zich raden wat hier de hoofdmoot van de inkomsten is.

 

 

 

 

 

 

Rond etenstijd zijn we op zoek gegaan naar een restaurant door ergens zomaar een dorpje in te rijden en Ton bij de eerste mensen die we zagen de vraag stelde of er een restaurant in het dorp was. Het was snel uitgelegd en 10 minuutjes later zaten we al aan tafel midden in een bloemenweelde die via een ingenieus systeem allemaal op afstand water kregen. We hebben weer lekker gegeten met alles er op en er aan voor 18,00 samen.

 

 

 

 

 

Na het eten gingen we verder, en weer hadden we de prachtigste uitzichten en kwamen we langs mooie dorpjes.

 

 

 

De kerk van Murtas, een van de laatste stadjes op deze rit, lag op het hoogste punt. Dit zagen we al uit  de verte en ik wilde er wel een foto van maken maar dan hadden we veel eerder moeten stoppen want toen we stopten was alleen de kerk nog te zien en alle huizen in de diepte waren niet meer te zien. Een volgende keer beter. Om in Murtas te komen hebben we weer heel smalle bergwegen moeten rijden waar gelukkig wel vaker de richting werd aangegeven want onze 'Annabel' was daar in de bergen erg vaak het spoor bijster.
Van Murtas vonden we snel de grote weg die ons weer richting kust bracht zodat we rond 7 uur weer thuis waren.

 

Naar morgen

Naar het overzicht