Vandaag wilden we nog eens een rit maken door de SiŽrra de los GuŠjares maar er is dan altijd een heel groot probleem, het is een uitermate slecht onderhouden bergweg vol met kuilen en gaten. Maar de uitzichten zijn dermate mooi dat we dat steeds maar op de koop toe hebben genomen. De eerste 40 kilometer hebben we de autoweg genomen om niet overal door de kleine dorpjes met hun opstoppingen te hoeven gaan.

We namen een afslag die naar het dorpje GuŠjares van waaruit de bergweg begint al vlug werd ons duidelijk dat we op een spiksplinternieuwe weg reden, verbreed en goed geasfalteerd wat een genot was om te rijden.

Het weer zat ons ook wel mee, een goede temperatuur, helder licht maar geen volle zon.

 

 

 

Jammer dat dit panorama niet groter op het scherm kan, veel groen en amandelbomen afgewisseld met olijfbomen. De toppen van de eerste bergen van de SiŽrra Nevada zitten in de wolken en hebben nog veel sneeuwplekken.

 

 

 

Maar ook veel ruige stukken die nog groen zijn met hier en daar een boom. Rechts onder op de foto is een stuk gecultiveerd en beplant met nieuwe amandelbomen.

 

 

 

Er was zelfs een uitzichtpunt gemaakt om van al dat moois rustig te kunnen genieten.

 

 

 

 

Bij Pinos del Valle stond een welkomstmonument met de mededeling dat er in het dal elke eerste zondag van de maand een markt was van groenten en fruit met daarnaast ook de verkoop van handgemaakte artikelen.

En zo werd de foto gemaakt, staande tussen al die mooie bloemen.

 

 

 

We kwamen door het bergdorp 'Restabal' dat helemaal omringd was door grote sinaasappelboomgaarden.

 

 

 

De bomen hingen nog behoorlijk vol.

 

 

 

In het dorpje 'Lecrin' waar we doorheen reden op weg naar huis zagen we dit prachtige plaatje van een huis vol met bloemen en de mispels nog in de boom op de voorgrond. Bloemen zijn eigenlijk een soort luxe want ze moeten echt nauwgezet bijgehouden worden, zeker met water vanwege de droogte en de warmte van de bijna altijd aanwezige zon.

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen