Moe, maar een leuk stuk gelopen. We zijn alleen maar even op het pleintje geweest en hebben een ijsje gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf heb ik wel nog even rondgelopen en ben op het uitzichtpunt een paar foto's gemaakt. We zijn hier al zo vaak geweest dat het weinig zin heeft om door de toeristische straatjes rond te lopen en alle kitsch te bekijken die er te koop wordt aangeboden zoals in alle toeristische plekken. Na het ijsje waar ik nog even moest wachten omdat er een schoolklas voor me was zijn we een bergroute gaan rijden waar we over gelezen hadden.

 

 

 

We kwamen uit bij 'Salaris' en vonden op de eerste rotonde een homage aan de veldbewerkers.

 

 

 

Een van de bergen bij Salaris.

 

 

 

Zicht op het bergdorp Salaris.

 

 

 

Het bergdorp Sedella, langzaam komen we in het gebied waar de druiventeelt het grootste deel van het bestaan uitmaakt van de bevolking

.

 

 

Een eerbetoon aan de ezel met een standbeeld hier in Arenas, gemaakt bij de 14e 'Feria de la Mula'. Zelfs voor de ezel weten ze hier dus een feest te maken maar diezelfde ezel speelt hier in de bergen bij de druiven een grote rol. Hij helpt bij het ploegen, draagt grote lasten de bergen op waar de boeren werken en bij de oogst brengen ze grote korven naar het dorp voor verdere bewerking, privé of naar de coöperatieve verwerker.

 

 

 

 

 

Het zijn in Arenas wel kunstzinnige mensen want er zijn veel plekken gevuld met schilderingen en tegeltableaus. Hierboven een welkomstgroet voor iedereen al is het door de kleine sierletters niet erg goed te lezen.

 

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen