Vandaag zijn we weer eens naar de markt gegaan, de zon scheen onbarmhartig en de temperatuur was zo vroeg ook al op haar beste kunnen.

Langs de meeste kramen waren ernaast en erboven grote zeilen gespannen om de zon tegen te houden. Niet alle handelaren hadden de mogelijkheid om een afdak te maken en die hadden het dan ook erg warm.

 

 

 

 

 

Ook sinaasappels werden in grote partijen aangeboden voor fancyprijsjes. Ik wilde van deze berg zakken met sinaasappels een foto maken maar dat mocht alleen als de twee vrienden er samen ook op mochten staan. Geen probleem dus, toen we door wilden rijden werden er nog twee dikke sinaasappels bij Ton in het korfje gelegd.

 

 

 

 

 

Het was best een grote markt vandaag met heel veel aanbod van kleding en schoenen, zowel voor kinderen als volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het aanbod van groenten en fruit viel eigenlijk wel wat tegen en daarvoor zijn we dan ook niet geslaagd. Het kraampje met gedroogde vruchten en olijven in alle soorten en maten werd  druk bezocht en bij de kippen van het spit was het ook druk. Men knipt de kippen in stukken en die komen in een aluminium doosje waar dan een deksel op geperst wordt.

Toch heb ik nog een mooi linnen shirt gekocht voor € 4,00 en volgens mij is het fatsoenlijk afgewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn bij onze middagrit gestopt in Albondon, een niet te klein dorp dat helemaal op de druiventeelt en de daarbij behorende wijn is afgestemd. Bij de ingang van het dorp staat tegen een muur een heel groot koperreliëf met afbeeldingen hiervan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit Albondon zijn we doorgereden in de richting van Cadiar waar we onderweg konden genieten van mooie uitzichten en de nu al bloeiende Olianders. De druiven krijgen ook al veel groen en de amandelbomen staan overal in het gelid. Daarna zijn we via de kortste weg weer teruggereden naar Castell de Ferro, een weg met honderden haarspeldbochten en af en toe een tegenligger waardoor je de aandacht voor 100% nodig hebt op de weg. Alleen de herder kon ik goede dag wensen maar toen stonden we dan ook wel bijna stil.

 

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen