De temperatuur is voor vandaag weer wat omlaag gegaan maar de tendens is weer stijgend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat we gisteren een behoorlijke rit hadden gemaakt was het de bedoeling om vandaag wel van het mooie weer te profiteren maar geen grotere afstanden of hoge bergen te berijden.
Ton zette een route in elkaar die we wel mooi vonden, zo gingen we richting Cadiar en hadden al snel mooie uitzichten. Van ver zagen we Cadiar al liggen en kon ik een mooie foto van de centraal gelegen kerk maken. Dichterbij zag ik dit leuke kijkje naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

Omdat we ondertussen toch al wat hoger in de Siėrra Nevada reden was dit ook aan de bloemen te zien, waar de mimosa bij de zee al lang was uitgebloeid stond deze hier nog in bloei.
Bij het dorpje Picena zag ik bij de ingang van het dorp deze mooie plattegrond op een tegeltableau, ja dat kan alleen maar als er weinig huizen zijn.

 

 

 

 

Op weg naar Ugijar werd het etenstijd en zijn we op de bonnefooi bij het dorpje Cherin van de route gegaan met de bedoeling daar later ook weer de weg te vervolgen. Er was een druk bezocht restaurant maar dat er helemaal geen plaats meer zou zijn was het laatste waar we aan gedacht hadden. Dus weer de auto in en moesten we over een brug om daar te gaan draaien. Op het moment dat we zouden draaien ben ik gestopt en vertelde Ton dat we hier vroeger al eens geweest waren want ik herkende een punt waar ik jaren geleden een foto van gemaakt had. Zo herinnerde ik me dat we daar, heel hoog in de bergen al eens gegeten hadden en dus werden de plannen omgegooid en zijn we toch hoog de Siėrra Nevada op gereden. En ja hoor, na een klein uurtje bergop konden we ons beiden het restaurant herinneren waar we al eens geweest waren. Gelukkig was er nog parkeerplaats en konden we naar binnen en zijn direct doorgelopen naar het terras aan de achterkant van het restaurant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was er behoorlijk druk en we hadden al snel door dat het eten niet vlot op tafel zou komen en bestelden dus eerst een drankje en kregen als tapas een heerlijk broodje met 'spek en ei'.
De keuzes van het voorgerecht waren 4 soorten soep en voor het hoofdgerecht waren er 4 vleesmogelijkheden. We hebben zoals altijd heerlijk gegeten en ook royaal de tijd genomen voor de nazit.

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het restaurant ging het weer meteen verder omhoog en zagen we op een gegeven moment het dorpje Bayarcal waar we later ook doorheen zouden komen. De slagboom voor de weg naar het 'Parc Natural Siėrra Nevada' was open en konden we verder omhoog langs een diep dal dat we later konden oversteken om aan de andere kant weer terug te rijden.

 

 

 

 

 

 

We zijn niet verder omhoog gereden omdat we iets verder het dal konden oversteken en zo weer langzaam richting kust via de overkant te gaan. Ook nu weer de prachtigste vergezichten en op deze foto heel duidelijk een stuk van de weg die we heen gereden hadden.

 

 

 

 

 

 

Zoals steeds, een grote en diverse bloemenpracht langs de wegen.

 

 

 

Voor wie dit watertappunt wel geschikt is stond er niet bij.

 

 

 

Dit is het dorpje waar we op de heenweg op gekeken hadden en nu dus er doorheen gingen. Deze mooie tegels laten het hele gebied van Bayarcal zien met daaromheen alle daar voorkomende dieren, bomen en vogels. Ook een tekening van lange afstandwandelaars, skiėrs enz.

Als je zo'n mooie rit hebt gemaakt denk je wel eens, kan het nog mooier. Het antwoord is nee maar wel nog gevarieerder in een andere natuur.

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen