We zijn niet extra vroeg opgestaan omdat dit stuk heel makkelijk te rijden is en daarom konden we na het, best lekkere ontbijt om twintig voor negen vertrekken. Het zag er niet bepaald vriendelijk uit al was de temperatuur al 14 graden. Het duurde niet lang of het begon te regenen, soms een beetje miezerig en een volgend moment zo hard dat de ruitenwissers het bijna niet konden bijhouden. Alle verkeer paste zich goed aan en zo konden we dus wel wat langzamer maar in ieder geval doorrijden.

Na 2 uur rijden reden we Spanje binnen maar het weer had zich niet aangepast, dus nog altijd 14 graden. We hebben niet direct bij de grens getankt omdat we de drukte konden zien en zijn doorgereden tot L' Emporda, het was ondertussen elf uur geworden en nog altijd regen en die 14 graden op het scherm.

Maar niet ver voor Barcelona begon de zon te schijnen en om 12 uur was het al 20 graden. De zon kreeg steeds meer vat op het weer en de temperatuur was vaak 27 graden en bijna geen verkeer op de weg, tenminste buiten de grote steden want rond die steden (b.v. Barcelona)  daar is geen tolweg en gaat iedereen er op om sneller op de plaats van bestemming te kunnen zijn.
We hadden nog een paar broodjes en ik had vanmorgen verse koffie gemaakt, dus zijn we rond 2 uur bij een picknickplaats gestopt om te rusten en te eten. Helaas waren we vergeten dat het op die plaats altijd waait en zodoende moesten we alles op tafel vast houden of zetten zodat het er wel op kon blijven staan. We waren niet de enigen en ondanks of juist door die harde wind was het een vrolijke boel.

 

 

Na het tanken, ja dat moet echt wel gebeuren, wilden we nog wat drinken en even een rondje lopen maar werden meteen aangesproken door een autoruitenpoetser die voor een vrijwillige bijdrage wel de ruiten wilde poetsen. En ze waren echt 'blitse blank' en dat was ook nodig door de overmatig grote hoeveelheid insecten die het op onze ruiten hadden gemunt.

 

 

Om 10 over 6 waren we bij het hotel waar we meteen van bovenstaand plaatje konden genieten omdat de zee hier aan de overkant van de straat is.

 

 

Hier is in de verre verte goed te zien dat Allicante ook pal aan de zee ligt vanwaar we morgenvroeg richting Granada gaan rijden uiteindelijk gedeeltelijk door en langs de Siėrra Nevada.

 

 

Naar morgen

Naar het overzicht