Vandaag een behoorlijke rit omhoog die op het einde van de dag zelfs het hoogstgelegen dorp van Europa 'Trevelez' zal bereiken.
Als we vanaf Orgiva omhoog rijden is dat een rit met fantastische vergezichten maar ook een smalle weg waar je steeds getoeter hoort van lange vrachtauto's die willen zeggen "ik kan alleen door de bocht als ik beide weghelften kan gebruiken, let dus op"!

Het eerste dorp dat we bezoeken is Soportugar, we vonden dit vorig jaar op 23 mei maar hadden toen geen tijd om daarheen te rijden want dan moesten we daarna weer terug. Nu dus wel, het dorp heeft een speciale band met heksen en dat moet ik een dezer dagen nog precies gaan uitzoeken bij gebrek aan internet op dit moment.

 

 

 

 

 

Ook in dit dorpje veel watertappunten en watervallen.

 

 

Heel veel tegelwerk tegen sommige woningen.

 

 

 

 

 

 

Een grote waterpartij met heksen en langs de straten op meerdere plaatsen ook heksen. Ook hier weer alles trappen al zijn hier op enkele plaatsen ook leuningen beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

We zagen een lange trap naar een grot die afgezet was met traliewerk. Gelukkig een stukje verder langs een dal een schuine wandelweg omhoog die boven met een brug verbonden was met de grot. In het dal weer veel bloemen en vooral klaprozen met een mooie kleur. Boven aan het pad stond een heks die duidelijk de weg aangaf naar het bruggetje. Het was een verrassing om te zien dat achter de tralies ook weer een heks stond met de hele entourage die bij een heks hoort. Op een grote kist en er om heen lagen heel wat euromuntjes die waarschijnlijk bij het verhaal horen en dat ik later hier bij zal zetten.

 

 

 

 

Op deze foto is eigenlijk al te zien waar dit dorp bekend voor staat, vloerkleden in alle kleuren stijlen en maten en daarnaast alle handwerk dat overal in de toeristische gebieden verkocht wordt zoals gebakken aardewerk en zomerkleding voor de dames.

 

 

 

 

Een winkel die lederen tassen verkoopt maar waar ze ook in de winkel gemaakt worden.

 

 

 

Veel bezoekers komen hier met bussen die deze trip als excursie aanbieden, ook scholen die de kinderen hier loslaten met een vragenlijst zijn steeds aanwezig.

 

 

 

Nog meer kleden langs het centrale plein van dit dorp dat ook heel steil tegen de bergwand is gebouwd.

 

 

 

 

 

We zijn na een rondgang om wat presentjes te kopen neer gestreken op een mooi terras in de schaduw. we waren hier eerder geweest en wisten dat ze ook een goede keuken hadden.
Eerst maar wat te drinken genomen en genoten van de bijbehorende tapas. We waren al vaker in dit dorp geweest maar het is altijd weer leuk om de drukte, bedrijvigheid maar ook soms de rust te ervaren die er is als de bussen weer vertrokken zijn.

Er was een deel van het dorp waar ik nog nooit was geweest, helemaal boven. Omdat we de tijd helemaal aan onszelf hadden ben ik maar eens vertrokken om te zien of ik dit zou halen terwijl Ton op het terras bleef om het hele plein te bewaken.

De foto hiernaast geeft een indruk hoe het dorp in elkaar zit.

 

 

 

Op weg naar boven kwam ik dit drievoudige tappunt tegen met heerlijk koud water waar ik op dat moment, het was de hele dag 30 graden, wel behoefte aan had.

 

 

 

Ook hier weer overal bloemen en soms een schaduwplekje om even uit te rusten.

 

 

 

 

 

 

 

De bloemen op de cactussen bloeien in dit klimaat zeer uitbundig en de aronskelken doen het ook erg goed.

Het schoorsteentje hierboven zal zo ongeveer het hoogste punt zijn en dus weer voorzichtig naar beneden. En dat voorzichtig is geen overbodig iets want als je uitglijd op de spekgladde, wel als antislip gelegde steentjes, glijdt je zeker een straatje naar onder.

 

 

Oeps, een wegversperring want de was hangt te drogen tussen de bloemen zo over de straat, ik heb deze foto gemaakt toen ik er doorheen was, om ook de keitjes en kleine trapjes te laten zien.  

 

 

 

Ook een keer samen op de foto.

 

 

 

Met Trevelez in de verte en de wolken boven de Siėrra Nevada

 

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen