Gelukkig hebben ze in deze hotels prima bedden en hebben we dus goed kunnen slapen. Dat is ook wel nodig na een dag rijden en voor het naar bed gaan nog een vloeibare versnapering nemen.

We zijn vanmorgen niet vroeg opgestaan omdat het vandaag een korte rit is en we een afspraak hadden gemaakt met een vriend die in de omgeving van Murcia woont en toch hier moest zijn om iemand op het vliegtuig te zetten en daarna nog naar een vergadering in Allicante moest. Dus met een kop koffie erbij even de laatste nieuwtjes doorgenomen, heel gezellig dus.

We konden om 9.45 uur vertrekken bij 19 graden, erg comfortabel dus, zeker ook omdat er wel veel verkeer was maar iedereen toch goed kon doorrijden. Deze rit is heel mooi omdat je door een wisselende omgeving rijd en zeker als je de afslag Murcia voorbij bent. Heel grote sinaasappel en citroen plantages afgewisseld met hoge bergen.

 

 

Uiteindelijk was er nauwelijks nog verkeer op de weg en was het echt genieten geblazen van de prachtige omgeving en vergezichten. Natuurlijk ook nog pauzes om wat te drinken en te loozen.

 

 

Toen we erg hoog reden kwam ook het zicht op de eerste bergen van de Sirra Nevada voor ons op. Dichter bij Granada werd het drukker tot zeer druk en was het opletten geblazen om steeds de juiste afslag te kiezen want we moesten eerst nog bij onze vrienden zijn vanwege nieuwe sleutels.

Verder op weg naar de kust, aan een stuk bergaf van 1300 naar zee-niveau, hebben we gegeten in Padul, een heerlijk 3-gangen menu met drank voor 9.00 p.p. en stellen we ons de vraag "waarom kan dit in NL niet??"

 

 

 

Bij aankomst natuurlijk eerst alle tassen naar boven brengen waarvoor we gelukkig een klein transport wagentje in de berging hebben staan zodat met drie keer rijden alles boven was. Dan de kasten inruimen en alles op de plaats zetten waar het thuis hoort maar ook schrikken als je ziet hoe vies het balkon is na de winter. Dat is morgen dus eerst een gedeelte van de dag poetsen zodat de stof niet naar binnen komt.

Toen we klaar waren zijn we naar Nico gereden om te laten zien dat we er waren want hij stuurde al mailtjes om te vragen waar we bleven. Een super hartelijk welkom dus waar we bij de drankjes werden overladen met de lekkerste tapas. We hebben afgesproken om de komende weken ook  regelmatig bij hun te komen eten.

 Naar morgen

Naar overzicht