Prachtig weer volle zon 230 maar wel veel wind, eerst tanken want in de bergen zijn geen tankstations. Voorbij Motril moesten we de bergen in soms over smalle wegen maar bij de dorpen is alles breed genoeg. Een kilometer of 50 alleen maar via haarspeldbochten omhoog maar door mooie mispelaanplantingen. Soms een stuk of 20 bomen en even verder weer onafzienbaar grote velden met mispelbomen ook tegen steile hellingen op. We vroegen ons af of ook die allemaal met de hand geplukt moeten worden zoals deze meneer dat doet, en alles met steeltje er aan. Op dit moment zijn er een hoop kleinere boeren op het oog de allermooiste en rijpe mispels er tussenuit te halen want de eerste oogst brengt natuurlijk het meeste op.

 

 

 

 

 

 

We zagen op veel plaatsen plukkers in de weer en de nog lege kratjes en emmers naast de weg om nog gevuld te worden. Op een geschikte plaats kon ik na een tijdje de auto kwijt, alles is even smal en een auto zomaar parkeren is vragen om ongelukken want ook bussen en vrachtauto's gebruiken deze wegen.

De plantages zijn soms helemaal oranje gekleurd omdat ze nog allemaal boordevol hangen ofschoon je ook kunt zeggen dat ze volstaan want de steeltjes groeien alle kanten op. Er zijn lage boompjes bij zoals bij deze plukkers maar we hebben ook grotere bomen gezien en nog wel tegen de hellingen op. Misschien zien we nog wel ergens hoe deze geoogst worden.

Wij hadden op de markt een halve kilo gekocht maar ze waren nog niet zoals we verwacht hadden, in de mispels zitten grote pitten variŽrend van 5 kleinere tot 3 heel grote.

 

 

Ook hier in de bergen overal mooie bloemen.

 
 

 

 

Kraakhelder weer, de bergen op de achtergrond zijn kilometers verder en op de laatste twee foto's is ook de zee nog te onderscheiden op ongeveer 30 kilometer. 

Bij een volgende rit door dit gebied zal ik proberen om de steile grillige rotswanden te fotograferen, je krijgt er rillingen van als je ziet hoe hoog en diep alles is.

 

 

 

 

In dit natuurgebied zijn ook wandelingen mogelijk en daarvoor zijn dan ook een aantal parkeerplaatsen gecreŽerd. Op deze hoogtes (ongeveer 2000 mtr.) is het ook behoorlijk koud, vandaag 8 graden terwijl het aan de kust toen we thuiskwamen 23 graden was.

 

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen