Vandaag zijn we naar Malaga geweest en begonnen in de haven omdat we daar nog nooit naar de winkeltjes en het park waren geweest en er wel al iets over gehoord hadden.

 

 

Deze markante kerk staat aan de rand van de stad.

 

 

Links het park dat goed verzorgd was en tussen de zee en het park een prachtige boulevard met veel zon en schaduw, het was nog behoorlijk rustig met bezoekers al waren ook hier de nodige schoolklassen zeer nadrukkelijk aanwezig. Ze kunnen enorm veel kabaal maken maar de discipline is geweldig, steeds bij de leraar en een woord was genoeg om alle aandacht weer te krijgen.

 

 

 

We zagen veel leuke tafereeltjes, zoals deze twee dames die elkaar fotografeerden met apparatuur waar wen bij sportelementen jaloers op zou worden.

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het toch wel grote afstanden waren om te lopen zijn we gaan zitten om wat uit te rusten, wat heet uitrusten. We zaten nog niet zo lang toen een groep schoolkinderen, ze waren 12 jaar, op ons afkwam om het een en ander van ons te weten te komen. De vragenlijsten waren in het Spaans en omdat ze nogal door elkaar heen praten vroeg ik de lijsten om ze zelf te kunnen lezen. Niet dat dit meteen van een leien dakje ging maar uiteindelijk kwamen we er wel uit. Een Spaans echtpaar dat in mijn zicht zat was kennelijk zeer geamuseerd in het gesprek want ze lachten zich wat af. Dit zijn momenten die je nooit meer vergeet en steeds met een glimlach aan kunt terug denken. Tegen het einde van het interview had ik zeker 6 van die kinderen om me heen staan

 

 

 

 

Bij het park met goedverzorgde perken en bloemen

 

 

 

 

Over discipline gesproken, het moet er van jongs af aan ingeprent worden. Hier was bij het park ook een museum voor kinderen en daar zaten ze nu buiten. Eerst allemaal op de grond achter elkaar zitten en daarna gelijk opstaan en achter de juffrouw aanlopen.

 

 

 

 

In deze tijd van het jaar bloeien deze bomen met prachtige blauwe bloesem.
 

 

 

 

Ook de wegafscheidingen worden gebruikt om mooie bloemen en planten in te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het centrum nog veel oude gebouwen en ook deze mooie fontein.

 

 

Een smal straatje

 

 

Leuk doorkijkje

Feestjurken

 

 

En warm was het ook

Deze leerbewerker liet me graag wat zien

 

 

 

Een heilige, veilig opgeborgen in een nis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie zegt nu dat in grote steden alles duur is?  Ja in het centrum maar twee straten erbuiten zie je ineens dit. En er kwam echt geen cent extra bij, lekkere soep en daarna kip met gebakken aardappelschijfjes in een lekker sausje. Brood bij de soep, voor Ton een groot glas vers geperst sinaasappelsap en voor mij een grote fles bier zonder alcohol. Als toetje voor Ton een pudding met slagroom en voor mij een lekkere dikke zoete appel.

 

 

Om uit Malaga te komen hebben we een tijdje de borden naar de autoweg gevolgd want die was perfect aangegeven en hier laat onze Annabel wel eens een steekje vallen, wisten we uit ervaring. We hebben nog een paar kilometer de autoweg gevolgd en zijn toen naar de kust gereden om de laatste ongeveer 80 kilometer helemaal een weg langs de zee te blijven volgen. Overal kleine dorpjes waar je altijd wel iets leuks langs de weg ziet, we vinden dat allebei erg leuk en stoppen soms op plekjes waarvan wij denken dat het daar mooi is om even naar de zee en het strand te kijken. Zo ook op deze foto, de mensen moesten om er te komen langs smalle paadjes omlaag en dan is het ook niet druk.

Het was weer een leuke dag die we afsloten met in het centrum nog een glaasje te drinken.

 

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen