We zijn vandaag naar Cadiar gegaan om te eten vanwege goed ervaringen. Als hoofdgerecht kozen we allebei een schotel 'Alpucharras' die hebben we voor het eerst gegeten ruim 20 jaar geleden in Trevelez als zijnde de schotel van de streek. Dat is altijd zo gebleven, het zijn hoofdzakelijk worstjes en diverse soorten ham. Het lekkerst is natuurlijk de bloedworst en daarom mocht ik die van Ton ook hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We waren er de laatste jaren al vaker langsgekomen het Centrum 'Telematico del Vino ALPUJĮRRIDE' Het is alleen in het weekend en met feestdagen geopend. Vorig jaar reden we de lange steile met kuilen bezaaide weg naar het centrum en kwamen onderweg de mannen tegen die het moesten openhouden, het was gesloten werd er toen gezegd. Maar nu hadden we alles goed voorbereid en waren we er tijdens de openingstijd. Een tegenvaller was wel dat er geen lift was zodoende konden we gelijkvloers al het een en ander zien maar het centrum (museum) was in de kelder en die was met een grote trap. Boven konden we wel komen door er met de auto heen te rijden en alleen een kleine dorpel te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar impressies uit het centrum met ook een aantal voorlichtingsfilms.

 

 

 

 

We konden gemakkelijk op het balkon komen en hebben daar de koffie gedronken en van het uitzicht genoten.

 

 

 

Het duurt nog even maar de trosjes hangen er al in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op weg naar huis kwamen we langs een aantal mooie cactussen en heb ik een paar foto's ervan gemaakt. Het was erg veel werk want ze zaten allemaal vol met insecten die daar dus hun thuisbasis hebben en die moest ik er eerst uitblazen.

Naar morgen

Naar overzicht alle dagen