We zijn vandaag naar
Cadiar gegaan om te eten vanwege goed ervaringen. Als
hoofdgerecht kozen we allebei een schotel 'Alpucharras' die
hebben we voor het eerst gegeten ruim 20 jaar geleden in
Trevelez als zijnde de schotel van de streek. Dat is altijd
zo gebleven, het zijn hoofdzakelijk worstjes en diverse
soorten ham. Het lekkerst is natuurlijk de bloedworst en
daarom mocht ik die van Ton ook hebben.
We waren er de laatste
jaren al vaker langsgekomen het Centrum 'Telematico del Vino
ALPUJĮRRIDE' Het is alleen in het weekend en met feestdagen
geopend. Vorig jaar reden we de lange steile met kuilen
bezaaide weg naar het centrum en kwamen onderweg de mannen
tegen die het moesten openhouden, het was gesloten werd er
toen gezegd. Maar nu hadden we alles goed voorbereid en
waren we er tijdens de openingstijd. Een tegenvaller was wel
dat er geen lift was zodoende konden we gelijkvloers al het
een en ander zien maar het centrum (museum) was in de kelder
en die was met een grote trap. Boven konden we wel komen
door er met de auto heen te rijden en alleen een kleine
dorpel te nemen.
Een paar
impressies uit het centrum met ook een aantal
voorlichtingsfilms.
We konden
gemakkelijk op het balkon komen en hebben daar de koffie
gedronken en van het uitzicht genoten.
Het duurt
nog even maar de trosjes hangen er al in.
Op weg naar huis kwamen we
langs een aantal mooie cactussen en heb ik een paar foto's
ervan gemaakt. Het was erg veel werk want ze zaten allemaal
vol met insecten die daar dus hun thuisbasis hebben en die
moest ik er eerst uitblazen.